Afbeelding
Inboedel

Inboedelverzekering

16 december 2019 om 10:24 Partnercontent

Wat nou als er iets in je huis gebeurt? Een brand, overstroming of een ander heftige gebeurtenis zorgt voor ontzettend veel schade. Je moet er toch niet aandenken dat er zoiets vreselijks bij jouw thuis gebeurt. Om het nog erger te maken kunnen de kosten van de schade voor jouzelf zijn…

Wat als het toch wél misgaat?
Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Een brand is allesverwoestend en laat niks over. Het is vreselijk wanneer al jouw bezittingen worden vernietigd door een brand. Ook andere schade kan erg traumatisch zijn, zoals je foto's of je verzamelingen. Het geld waar je zo hard voor hebt gewerkt en in jouw inboedel hebt gestopt, weg als sneeuw voor de zon. Om deze reden zijn er inboedelverzekeringen. Hiermee verzeker je jouw volledige inboedel. Het is al erg genoeg als je te maken krijgt met een brand, overstroming of andere verwoesting, dat willen we vooral niet nog erger maken, je hebt immers al genoeg zorgen.

Wat is de waarde?
Kies je ervoor om je inboedel te verzekeren, dan is het belangrijk om goed te bepalen welke waarde aan jouw spullen zitten. Op het moment dat jouw spullen dan daadwerkelijk schade oplopen, zal er gekeken worden hoe hoog de desbetreffende schade is. Als het bedrag hoger is dan waar je voor verzekerd bent, dan ben je onderverzekerd en dan wordt er in veel gevallen niets uitgekeerd. Alleen verzekerd zijn, biedt geen garantie. Denk vooral goed na over de waarde wanneer je in de loop van jaren meer spullen in huis haalt. Je moet in dat geval de verzekering opwaarderen.

Allrisk verzekering
Vaak hebben verzekeraars ook de optie om spullen extra mee te verzekeren. Handig wanneer u een speciale verzameling heeft van spullen waar veel waarde aan zit of een klassieke auto. Ook kun je gaan voor een allrisk verzekering, zo is uw inboedel ook verzekerd wanneer er bijvoorbeeld iets wordt omgestoten thuis, Bij een gewone verzekering voor je inboedel is dit over het algemeen niet inbegrepen.

Het afsluiten van een inboedelverzekering
Als je een verzekering wilt afsluiten, dan is het vooral slim om de diverse verzekeringen goed te vergelijken. Hoeveel wordt er vergoedt? Wat zijn de tarieven en de voorwaarden? Bekijk bij iedere verzekeraar goed naar deze zaken, zo weet je precies wat je kunt verwachten. Wanneer je een bijzondere verzameling hebt, controleer dan ook goed wat de voorwaarden hiervoor zijn. Niet iedere verzekeraar wil hier iets mee doen namelijk, soms gelden er speciale regelingen. Zorg ervoor dat jij al je wensen en eisen duidelijk hebt. Als je dit naast alle aanbieders legt om deze te vergelijken, zal het een stuk gemakkelijk zijn om een keuze te maken voor de beste verzekeraar voor uw situatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie