Afbeelding
Photo by Deniz Demirci on

Zelf de lak van je auto in topconditie houden?

8 maart 2022 om 13:19
Partnercontent

De meteorologische winter is weer ten einde en de temperaturen lopen alweer op tot boven de 15 graden! Ideaal weer om je auto eens lekker te wassen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? En welke producten heb je daar eigenlijk voor nodig? Misschien wil je zelfs nog wel verder gaan en ook de waskrasjes aanpakken? Voor het antwoord op die vragen kun je vanaf nu terecht bij Detailing Addict, een nieuwe webshop in auto detailing artikelen.

Wat is auto detailing?

Auto detailing is eigenlijk gewoon het poetsen van je auto, maar het gaat een stap verder dan gewoon poetsen. In detailing zit het woord ‘details’, wat eigenlijk al zegt dat een detailer heel erg met de details bezig is. Als je dat in tijd moet uitdrukken betekent dit dat een autopoetser 2 auto’s per dag doet, terwijl een detailer gemiddeld 2 tot 5 dagen bezig is. Maar wat betekent dit als je zelf aan de slag gaat met detailen? Het begint met een goede basis. Een goede wasset met 2 emmers, een wash mitt en een goede droogdoek zorgen ervoor dat je zo min mogelijk waskrassen maakt. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je ervoor kiezen om verder te gaan met bijv. het kleien of polijsten van de lak. Zo breng je stap voor stap je auto terug in showroomstaat (of zelfs beter!).

Wie is Detailing Addict?

Detailing Addict is een nieuwe webshop in auto detailing artikelen, maar heeft ook een fysieke locatie (magazijn) in Nijkerk. Hier kun je altijd even langskomen (wel even bellen) om direct advies te krijgen. Detailing Addict is ontstaan vanuit het werkveld, na jarenlang zelf auto’s te hebben gedetailed, heb ik besloten om een webshop te starten. Klanten en bekenden vroegen mij namelijk vaak welke spullen ze het beste konden aanschaffen om hun auto bij te houden of om hun auto te polijsten. Een vaak terugkerend probleem was dat ze door de bomen het bos niet meer zagen. Als je online gaat zoeken vind je namelijk heel veel informatie (die vaak ook nog verschillend is), honderden producten en nog meer meningen. Als (beginnend) detailer is het daarom heel lastig om te vinden wat je zoekt. Daar wilde ik wat aan doen! Vanuit dit uitgangspunt ben ik daarom gestart met Detailing Addict.

Kort stappenplan om je auto in showroomstaat te brengen

Hoe breng je je auto nu concreet weer terug in showroomstaat of nog mooier? Het begint met een goede basis:

  • Auto wassen met het 2-emmer systeem
  • Kleien met een zogenaamde clay bar
  • Polijsten van de auto in meerdere stappen         
  • Ontvetten van de lak         
  • Beschermen met een wax, sealant of glascoating
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie