Burgemeester Renkema in gesprek met protesterende boeren.
Burgemeester Renkema in gesprek met protesterende boeren. Donkersgoed Multimedia

Burgemeester Renkema tegen boeren: ‘Zet er rond 14.00 uur een punt achter’

5 juli 2022 om 14:31 Overig

NIJKERK Het distributiecentrum van Boni in Nijkerk was dinsdagochtend nog steeds geblokkeerd door demonstrerende boeren. Om deze reden is burgemeester Gerard Renkema daar aanwezig, om met hen in gesprek te gaan. Wel vraagt hij hen om er rond 14.00 uur een punt achter te zetten.

Hierover zei hij eerder: ,,De gemeente Nijkerk heeft sinds maandagavond 4 juli 18.00 uur een noodverordening. We hebben maandagavond echter bewust geen politie ingezet om de blokkade op te heffen. We wilden vooral door middel van het gesprek de demonstrerende boeren stimuleren om te vertrekken. Dat is ook vandaag, dinsdag 5 juli, onze insteek. We doen nog steeds een dringend beroep op de boeren uit eigener beweging te vertrekken.” De burgemeester is samen met de directeur van het distributiecentrum, Bouke van der Wal, aanwezig om met de boeren te praten. 

Dat betekent niet dat de blokkade onbeperkt kan doorgaan. ,,Als de boeren niet zelf vertrekken, maken we samen met de politie plannen om de blokkade op een veilige manier te beëindigen. We zetten zo veel mogelijk in op de-escalatie en hopen dat de distributiecentra zo snel mogelijk weer open zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie