Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Boerenacties gaan door: Boni distributiecentrum in Nijkerk geblokkeerd met hooibalen

5 juli 2022 om 07:39 Overig

NIJKERK Voor de tweede dag op rij wordt het distributiecentrum van Boni supermarkt aan de Edisonstraat in Nijkerk geblokkeerd door boeren. Dinsdagochtend vroeg werden verse balen hooi voor de vrachtwagens bij Boni geplaatst, zodat ze niet weg kunnen voor de bevoorrading van winkels. 

Sinds maandagavond 18.00 uur gold in Nijkerk een noodverordening om de boerenprotesten in te dammen. ,,De politie geeft de boeren de mogelijkheid om uit eigen initiatief met hun trekkers te vertrekken. Als de boeren hier geen gehoor aan geven, kan de politie op basis van de noodverordening ingrijpen om de blokkades op te heffen”, zo klonk de boodschap. Dat gebeurde echter niet, bij het distributiecentrum aan de Edisonstraat werd het juist steeds drukker. Maar toch was dat voor de gemeente geen reden om in te grijpen. De ME die klaar stond om in te grijpen, kwam niet in actie. ,,Er is geen reden om te handhaven op de noodverordening”, zo liet de woordvoerder van de burgemeester weten. 

Ook Arla distributiecentrum en de in- en uitgangen van het terrein van horecagroothandel van Ebo van den Bor in Nijkerk werden maandag door boeren geblokkeerd. Die blokkades werden maandagavond rond 20.00 uur opgeheven, nadat de boeren afspraken hadden gemaakt met de desbetreffende bedrijven. 

Bij het distributiecentrum van Boni heerste maandagavond over het algemeen een gemoedelijke sfeer. De boeren aten en dronken met elkaar, er waren zelfs boeren die een zelfgemaakte hottub mee hadden genomen. Bierflesje en overig afval werd dinsdagochtend netjes opgeruimd door de boeren zelf. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie