Boeren bezetten het distributiecentrum van Boni in Nijkerk.
Boeren bezetten het distributiecentrum van Boni in Nijkerk. Henry Hamstra

Boerenprotest in Nijkerk: brandende hooibalen en distributiecentrum bezet

29 juni 2022 om 07:37 Maatschappelijk

NIJKERK De protesterende boeren zijn dinsdag nog tot in de avond in de weer geweest in en rond Nijkerk. Werden in de middag al acties gehouden op de snelweg A28, ‘s avonds werd het distributiecentrum van Boni afgesloten en werden hooibalen in brand gestoken in de polder.

De boeren die eerder de A28 blokkeerden zijn vervolgens doorgetrokken naar het distributiecentrum van de Boni aan de Edisonstraat. Met vrachtwagens, trekkers en shovels werden alle ingangen en laaddocks geblokkeerd. Volgens een fotograaf ter plaatse zeiden de boeren dat zij er stonden omdat de Boni-eigenaar (Bouke van der Wal) familie zou zijn van minister Christianne van der Wal.

Op straat stonden enkele tientallen boeren in een groep bij elkaar. De sfeer was gemoedelijk, ze dronken een biertje en aten vlees van de barbecue. Ook stond er een frietkraam. De politie was ook ter plaatse maar voor zover bekend heeft die niet hoeven ingrijpen.

Minder vriendelijk was de actie later op de avond. Op twee plaatsen werden hooibalen in brand gestoken. De eerste melding kwam uit de polder van Nijkerk, de tweede was op de Sluiswachter, langs de snelweg. De brandweer heeft beide branden geblust.


De brandweer moest op twee plekken brandende hooibalen blussen. - Persbureau Midden Nederland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie