Afbeelding
WSN

Er komen 650 woningen bij in Nijkerkse wijk Doornsteeg

23 mei 2023 om 15:14 Nieuwbouw

NIJKERK In de derde en laatste fase van de woonwijk Doornsteeg worden 650 woningen en appartementen gebouwd. Inwoners en belanghebbenden kunnen de komende weken hun zienswijze op het plan geven. 

,,De komende jaren bouwen wij in deze mooie wijk voor verschillende doelgroepen. Hiermee is de nood op de woningmarkt niet opgelost. We moeten dus volop doorgaan met het realiseren van onze plannen”, geeft wethouder Esther Heutink-Wenderich aan. Verder komt er een geluidswal met scherm dat zorgt voor een afname van het geluid van het verkeer van de snelweg. Zonder dit scherm kan het plan niet doorgaan.

Er zijn verschillende woningtypes voor diverse doelgroepen. Dit is geheel in lijn met de Woonvisie2020+ die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Het gaat om ten minste 35 procent sociale huur- en koopwoningen, ten minste 10 procent lage middeldure huur- en koopwoningen en tenminste 15 procent hoge middeldure huur- en koopwoningen. Het ontwerpbestemmingsplan laat nog ruimte voor de uitwerking van de wijk. Een kwaliteitsteam beoordeelt later de verdere uitwerking. In dit team zit onder meer een stedenbouwkundige en een vertegenwoordiger van de Adviescommissie Omgevingskwaliteit. Alle plannen die worden ontwikkeld, worden door dit team beoordeeld op stedenbouwkundige kwaliteit, beeldkwaliteit (welstand) en uitvoerbaarheid.

GELUIDSWAL

Aan de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is een verzoek gedaan om een ontheffing voor het realiseren van de geluidswal naast de A28. Om de snelweg ligt nu een beschermingszone voor eventuele toekomstige uitbreidingen van de snelweg. In het ontwerp van de geluidswal is rekening gehouden met de geplande uitbreiding naar 2 x 3 rijstroken en een eventuele toekomstige uitbreiding naar 2 x 4 rijstroken.

BIJEENKOMST

Het ontwerpbestemmingsplan wordt vanaf 24 mei voor zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze periode organiseert de gemeente in juni een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere betrokkenen om een toelichting te geven en mogelijke vragen te beantwoorden. Na afloop van de ter inzagelegging worden de ingekomen zienswijzen samengevat, beoordeeld en beantwoord. Vervolgens worden de beantwoorde zienswijzen met het eventueel gewijzigde definitieve bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie