Wethouder Wim Oosterwijk en wethouder Harke Dijksterhuis bij het project Doornsteeg
fase 2 in Nijkerk.
Wethouder Wim Oosterwijk en wethouder Harke Dijksterhuis bij het project Doornsteeg fase 2 in Nijkerk. ARJEN GERRITSMA

In gemeente Nijkerk werden vorig jaar 349 woningen gebouwd: ‘Tevreden, maar nood is niet opgelost’

8 februari 2022 om 14:40 Nieuwbouw

NIJKERK In 2021 zijn er 349 nieuwe woningen gerealiseerd in de gemeente Nijkerk. Het gemiddelde aantal woningen over de afgelopen vier jaar komt daarmee op 264 woningen per jaar. Hiermee voldoet de gemeente aan haar eigen doelstelling van 250 woningen per jaar. ,,Ik ben tevreden met dit aantal woningen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat hiermee de nood op de woningmarkt niet is opgelost. We moeten dus volop doorgaan met het realiseren van onze plannen”, geeft wethouder Harke Dijksterhuis aan.

In de Woonvisie 2020+ heeft de gemeente haar beleid voor de woningbouw beschreven. Wethouder Dijksterhuis licht toe: ,,In de afgelopen periode is besloten het bouwtempo op te schroeven van 200 naar 250 woningen. Gezien de hoge vraag naar diverse typen woningen is het gelukt om daar nog een schep bovenop te doen.” 

OPSTAPWONINGEN Er zijn afgelopen jaar 349 nieuwe woningen bijgekomen in de gemeente Nijkerk: waarvan 43 in Hoevelaken, 48 in Nijkerkerveen en 258 woningen in Nijkerk. Daarnaast zijn er eind vorig jaar ook 37 tijdelijke wooneenheden (opstapwoningen) geplaatst in het gebied Spoorkamp. Binnenkort worden hier de laatste 12 opstapwoningen opgeleverd. Daarmee heeft de gemeente Nijkerk nu bijna 80 opstapwoningen.

GROTERE PROJECTEN Er zijn het afgelopen jaar ook een aantal grotere projecten afgerond. Zo zijn er 178 woningen gebouwd in het project Doornsteeg fase 2. In Nijkerkerveen is met de laatste 23 woningen het project Deelplan 1a afgerond. De bouw van Woonpark Hoevelaken is begonnen met 41 nieuwe woningen in 2021. Wethouder Wim Oosterwijk: ,,Ik ben blij met de spreiding van deze nieuwbouw over de verschillende kernen. In 2022 gaan we daar volop mee door.”

De komende periode wordt de Woningbouwmonitor 2021 geschreven met een verdere analyse van de cijfers. Op die manier wordt ook inzichtelijk in welke prijsklassen de nieuwe woningen vallen en hoeveel sociale huurwoningen en seniorenwoningen er precies zijn gerealiseerd. De Woningbouwmonitor 2021 wordt naar verwachting in juni van dit jaar opgeleverd.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie