Nieuw in Nijkerk: ‘We wilden in een rustige, maar levendige plaats wonen’

5 jan, 10:00 Mensen
Paula Vaarkamp
Afbeelding

NIJKERK Larinda (62) en Dirk Bok (64) maakten van hun dromen werkelijkheid. Na bijna 40 jaar in Bleiswijk te wonen, gooiden zij het roer om. Sinds bijna een jaar zijn zij officieel inwoner van Nijkerk – en dat bevalt ze erg goed. ,,We wilden in een rustige, maar ook levendige plaats wonen.”

In februari 2021 verhuisden Larinda en Dirk Bok van het drukke westen (Bleiswijk) naar Nijkerk. ,,We zochten een stad met een dorps karakter”, zegt Larinda, die samen met haar man Dirk regelmatig stilstaat bij de bijzondere verhuizing van afgelopen jaar. ,,Het is echt super hoe wij ons in nog geen jaar tijd zó thuis zijn gaan voelen hier.”

KLEINZOON De twee hadden zelf nooit plannen om te verhuizen, maar op Moederdag 2020 werd toch het verhuizingszaadje geplant. ,,Tijdens de lunch vroeg onze kleinzoon van negen plots of we misschien dichter bij hem konden gaan wonen. Hij moest altijd twee uur reizen voor hij bij opa en oma op bezoek kon en dat vond hij veel te lang. Ik antwoordde: ‘Nee schat, oma woont hier prim..