Afbeelding
pixabay

Drie extra woningen aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen

17 juli 2021 om 12:15 Nieuwbouw

NIJKERKERVEEN De Goede Woning gaat drie woningen extra realiseren aan de Schoolstraat 13 in Nijkerkerveen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk wil hieraan de benodigde medewerking verlenen.

De woningbouw sluit aan bij het plangebied van De Goede Woning. Het gaat om de bouw van een twee-onder-een-kapwoning richting het midden van het hof en een vrijstaande woning, ingepakt in een groene haag op de uiterste rand van het gebied. Ook de parkeerkoffer komt hier binnen te liggen. Hiermee wordt een geleidelijke overgang naar het landelijk gebied gecreëerd. 

Dit brengt, zo geeft het college aan, een kwalitatieve verbetering van de gezamenlijke binnenhof of -tuin, omdat de tien parkeerplaatsen die hierin waren voorzien, worden verplaatst. Voor de drie woningen zijn per woning twee parkeerplaatsen vereist op grond van de geldende parkeernormen. Voor iedere woning is één parkeerplaats op eigen terrein voorzien. De overige drie woningen worden ingepakt in een groene haag. Hier komen ook de tien eerder geplande parkeerplaatsen. 

Met de realisatie van de drie woningen komt het totaal uit op 38 woningen. Het gaat om 29 sociale huurwoningen en negen woningen in de vrije sector. Het gaat dan om dure koopwoningen. De gemeenteraad wordt gevraagd een verklaring van geen bedenkingen af te geven. De raad heeft tot 17 september de tijd bezwaren aan te geven. Indien daarvan geen gebruik wordt gemaakt wordt de verklaring als goedgekeurd beoordeeld.

Door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie