Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. BDU archief

Weinig woningen in de sociale huursector gerealiseerd in 2020

30 juni 2021 om 08:00 Wonen

NIJKERK In 2020 zijn er relatief weinig woningen in de sociale huursector gerealiseerd binnen de gemeente Nijkerk. Dat blijkt uit de woningbouwmonitor 2021 welke is opgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Verwacht wordt dat op dit punt in 2023 een inhaalslag wordt gemaakt. Het gaat om 132 woningen, gemiddeld minder dan in voorgaande jaren en een relatief klein aantal sociale huurwoningen.

door Wijnand Kooijmans

De verwachting is dat de doelstellingen uit de woonvisie 2020 worden gehaald. Het gaat dan om de bouw van maximaal 250 woningen per jaar. Hierbij zijn vijftig woningen jaarlijks in de sociale sector inbegrepen.

Met andere doelstellingen uit de woonvisie is inmiddels een start gemaakt. Op de locatie Spoorkamp II worden 49 Tiny Houses gerealiseerd. Voor de huisvesting van arbeidsmigranten wordt aan een kader gewerkt. Ook hiervoor worden goede kansen gezien in het gebied Spoorkamp. Nieuwe standplaatsen voor woonwagens komen in de derde fase van het plan Doornsteeg.

Bij ontwikkelaars en makelaars wordt erop aangedrongen om advertenties en promotie lokaal toe te passen. Hierdoor krijgen inwoners van de gemeente meer kans op een woning. Op het gebied van wonen en zorg is de ambitie van de gemeente om de komende jaren het woningaanbod voor ouderen en kwetsbare personen met een ondersteuningsaanvraag te vergroten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie