Jan Brons, Jan Willem Rikkers, Ineke Sinnema en Arie Sterk.
Jan Brons, Jan Willem Rikkers, Ineke Sinnema en Arie Sterk. Lionsclub Nijkerk

Lionsclubs overhandigen 1242 pakken koffie voor voedselbank

15 maart 2022 om 12:30 Maatschappelijk

NIJKERK In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk meegedaan aan de landelijke waardepunteninzamelactie voor voedselbanken. Door alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan te sporen om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren werd gezorgd voor koffie voor de voedselbank in Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft. Er is een groot aantal waardepunten ingezameld en dit resulteerde in 1242 pakken koffie.

Afgelopen vrijdag was de overhandiging aan Jan Brons van de voedselbank. De Lionsclubs en de voedselbank zijn erg blij met het resultaat en danken iedereen die ingeleverd heeft voor het support en het doneren van de waardepunten. Namens de Lionsclub Hoevelaken was Ineke Sinnema aanwezig bij de overhandiging. Namens de Lionsclub Nijkerk Jan Willem Rikkers en Arie Sterk.

LANDELIJKE ACTIE Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten om deze te kunnen verzilveren tegen koffie. Na het tellen en inleveren, begin januari, volgde de verdeling van de koffie, waarbij Douwe Egberts de waarde van de punten met 20 procent verhoogt. Eind maart begon de aflevering van de pakken koffie in heel het land. Inmiddels staan de pakken koffie in Nijkerk klaar om verdeeld te worden over de voedselpakketten.

Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn serviceclubs waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclubs in Hoevelaken en Nijkerk zijn samen zo’n 60 leden actief. Meer informatie over de clubs is te vinden op hoevelaken.lions.nl en nijkerk.lions.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie