Afbeelding
Lions Nijkerk/Mathilde Dusol

Lionsclubs zamelen waardepunten in voor koffie voor de voedselbank

30 november 2021 om 13:53 Maatschappelijk

NIJKERK De Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zamelen komende maand weer Douwe Egbert Waardepunten in. Het doel is om zoveel mogelijk punten in te zamelen en om te zetten in pakken koffie voor de Voedselbank. 

Vorig jaar werden 1.451 pakken koffie aan Voedselbank Nijkerk overhandigd door de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk. De landelijke actie leverde vorig jaar een recordaantal van 99 miljoen punten op en daarmee konden in totaal 204.000 pakken koffie aan voedselbanken worden gegeven. De serviceclubs uit Nijkerk en Hoevelaken vragen iedereen om mee te sparen en de koffiepunten die vergeten zijn in te leveren. ,,Hopelijk kunnen er over enkele maanden vele kilo’s koffie ingepakt worden in de voedselpakketten voor iedereen die het hard nodig heeft”, hopen de Lionsclubs. 

KOFFIE ,,In Nederland leven nog altijd veel mensen met geldzorgen. Helaas ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Deze gezinnen worden geholpen door de Voedselbank Nijkerk en de voedselbank zorgt ervoor dat er wekelijks een voedselpakket wordt samengesteld. Koffie heeft een lange houdbaarheidsdatum en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de voedselbank”, leggen de serviceclubs uit. ,,Wanneer men van een paar tientjes per week moet rondkomen is koffie dus vaak een boodschap die niet gekocht kan worden. Een pak koffie is dan een bijzonder en zeldzaam item in een voedselpakket.”

INLEVEREN Iedereen die het afgelopen jaar punten heeft gespaard of nog ‘vergeten’ koffiepunten in keukenlaatjes en trommels heeft wordt opgeroepen om deze in te leveren. Men kan de koffiepunten de hele maand december inleveren op diverse locaties, zoals onder meer de supermarkten in Nijkerk en Hoevelaken. 

VREEMD GELD Dit jaar wordt ook vreemd en oud geld ingezameld. Alle briefjes en munten in vreemde valuta zijn van harte welkom voor de actie Fight for sight. Het gedoneerde buitenlandse geld wordt verzilverd en Wilde Ganzen verhoogt de opbrengst met 50 procent. Dat bedrag wordt ingezet voor de ANBI-stichting Fight for sight van LionsNederland.

Meer informatie is te vinden op https://www.vreemdenoudgeld.nl/de-actie/.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie