Afbeelding
Foto: Lions Nijkerk/Mathilde Dusol

Lionsclubs overhandigen bijna 2000 pakken koffie aan Voedselbank

20 april 2021 om 09:48 Maatschappelijk

NIJKERK/HOEVELAKEN In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk meegedaan aan de landelijke waardepunteninzamelactie voor voedselbanken. Door alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan te sporen om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren werd gezorgd voor koffie voor de Voedselbank Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft. Er is uiteindelijk een recordaantal koffiepunten ingezameld namelijk 232.700 in Hoevelaken en in Nijkerk 429.859. Dit resulteerde in een totaalaantal van 1975 pakken koffie.

De Lionsclubs en de Voedselbank zijn enorm blij met het resultaat en danken iedereen die ingeleverd heeft voor het support. Ineke Sinnema en Jan Willem Rikkers overhandigden trots de bijna 2000 pakken koffie aan Jan Brons van de Voedselbank.

KOFFIEPUNTEN Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten om deze te kunnen verzilveren tegen koffie. Na het tellen en inleveren, begin januari, volgde de verdeling van de koffie, waarbij Douwe Egberts de waarde van de punten met 20 procent verhoogt. Eind maart begon de aflevering van de pakken koffie in heel het land en in april was de zending voor Hoevelaken en Nijkerk aan de beurt. Inmiddels staan de pakken koffie in Nijkerk klaar om verdeeld te worden over de voedselpakketten. In totaal zijn er in Nederland 204.000 pakken koffie overhandigd aan Voedselbanken. Dat zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Hiermee is een mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de Voedselbanken in de afgelopen negen jaar overschreden.

SERVICECLUBS Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn serviceclubs waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclubs in Hoevelaken en Nijkerk zijn samen zo’n 60 leden actief. Meer informatie over de clubs is te vinden op internet via de websites hoevelaken.lions.nl en nijkerk.lions.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie