Afbeelding
Jumbo Veltink

95 vakantiepakketten voor Voedselbank Nijkerk

8 augustus 2020 om 18:01 Maatschappelijk

NIJKERK De Voedselbank heeft afgelopen week 95 extra voedselpakketten gekregen, met daarin zomerse levensmiddelen. Op 5 augustus werden de 95 cliënten van Voedselbank Nijkerk en Hoevelaken verrast met het zogenoemde 'vakantiepakket voor thuisblijvers'. Het initiatief voor de actie komt van Alfa Accountants. Samen met Jumbo Veltink konden de pakketten worden samengesteld.

Het initiatief kwam van Alfa Accountants die in november Jumbo Rob & Cindy Veltink benaderde om deze schenking samen op te pakken en te bekostigen. Wilco van der Spek van Alfa Accountants: ,,Duurzaam waarde creëren voor klanten, medewerkers en samenleving is de missie van Alfa. Dit geven we vorm vanuit een collectieve ambitie waarbij oprecht betrokken bij de samenleving één van de tien punten is. Dit doen we op verschillende manieren en deze actie is daar een voorbeeld van. In december hebben wij ervoor gekozen om de collega’s een minder kostbaar kerstpakket te geven en dit met een aanvullende bijdrage te bestemmen voor een maatschappelijk doen om zo iets concreets te kunnen en mogen betekenen voor de samenleving.”

Daarna hoefde Rob Veltink van Jumbo niet lang meer na te denken om het budget aan te vullen tot er 95 grote mooie pakketten vol zomerse levensmiddelen samengesteld konden worden. ,,Dat alle individuele personen werkzaam bij Alfa dit gebaar maken om hun eigen kerstpakket op te offeren om dit vervolgens aan de mensen te schenken die de Voedselbank nodig hebben, dat is een bijzonder sympathiek gebaar en geeft aan welk type bedrijf Alfa is. We hebben geen seconde na hoeven denken om als Jumbo Veltink hier ook onze bijdrage aan te leveren.”

DANKBAAR Jan Brons van de voedselbank kon deze verrassing lang voor zich houden. Maar toen hij de grootte en het gewicht van de 95 dozen voelde heeft hij toch alle cliënten gebeld om te melden dat er een extraatje klaar stond dat niet zomaar achterop de fiets zou passen. Gelukkig kon iedereen ergens extra vervoer regelen om de pakketten mee terug te krijgen naar huis. ,,De reacties waren uitbundig, emotioneel en dankbaar” aldus Jan Brons. ,,Er zijn zelfs al brieven geschreven om de initiatiefnemers Alfa en Jumbo te bedanken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie