Afbeelding
Lionsclub

Lionsclubs zamelen recordaantal koffiepunten in voor Nijkerkse voedselbank

11 februari 2021 om 10:17 Maatschappelijk

NIJKERK/HOEVELAKEN In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zoals andere jaren meegedaan aan de landelijke inzamelactie voor voedselbanken; de koffiepunten-actie. Een recordaantal koffiepunten werd ingezameld: 232.700 in Hoevelaken en in Nijkerk 429.859.

De Lionsclubs in Nederland hebben een deal met Douwe Egberts gesloten. De koffiefabrikant ontvangt de ingezamelde (en met de hand getelde) koffiepunten en zet ze om in echte koffie. De ingezamelde koffiepunten in Nijkerk en Hoevelaken wordt geschonken aan de voedselbank in Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft.

RECORD De Lionsclubs zijn blij verrast met het hoge aantal waardepunten en danken alle inwoners van Nijkerk en Hoevelaken voor het helpen met inzamelen. Ineke Sinnema, voorzitter Lionsclub Hoevelaken: ,,Misschien is de coronatijd voor onze actie gunstig geweest. Veel mensen zijn thuis en hadden tijd om op te ruimen en keukenlaatjes opnieuw in te delen. Hierdoor zijn misschien veel vergeten koffiepunten tevoorschijn gekomen?” Anja Vedder, voorzitter van de Nijkerkse Lionsclub is ook blij met de actie en verbaasd dat er een recordaantal punten is ingezameld. ,,We hebben al een paar keer meegedaan aan deze mooie actie voor de voedselbank en hadden niet verwacht dat we ons record van 2017 ooit konden overtreffen.”

Koffie is een luxe product en lang houdbaar. Voedselbanken krijgen om die reden niet vaak overgebleven koffie van supermarkten aangeleverd. Mede door de coronacrisis is de klandizie bij de voedselbank gestegen en de vraag naar producten daarom ook. Beide clubs zijn trots op het resultaat en wachten met smart op het bericht hoeveel pakken koffie er verdiend is. In maart zal hier meer duidelijkheid over komen en wordt de koffie geleverd.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie