Bij de Nije Veste in Nijkerk is al een beweegplein gerealiseerd.
Bij de Nije Veste in Nijkerk is al een beweegplein gerealiseerd. Harry Koelewijn

Lionsclub Hoevelaken: ‘Inwoners willen beweegplein en veilige wandelroutes’

10 februari 2022 om 09:29 Overig

HOEVELAKEN Inwoners van Hoevelaken hebben behoefte aan een beweegplein. Dat blijkt uit een enquete van de Lionsclub Hoevelaken in het kader van het Nijkerks Sport- en beweegakkoord in samenwerking met de gemeente Nijkerk. 

Door middel van een online vragenlijst heeft de Lionsclub gepeild welke behoeften er bij de inwoners van Hoevelaken bestaan op het gebied van sporten en bewegen. Het onderzoek zelf is uitgevoerd door een onderzoeksbureau en uit de resultaten blijkt dat er behoefte is aan een beweegplein met verschillende voorzieningen, waar men al dan niet onder begeleiding kan oefenen.

WANDELROUTES EN APP Daarnaast willen inwoners graag wandel- en hardlooproute(-s), die veilig en toegankelijk zijn en een beweegapp waarin bestaande wandel- en hardlooproutes zijn opgenomen met daarbij een actueel aanbod van sport- en beweegactiviteiten. Voor sport- en beweegactiviteiten in de eigen buurt en met buurtgenoten bleek volgens de Lionsclub Hoevelaken minder belangstelling te zijn.

De Lionsclub Hoevelaken en de gemeente Nijkerk onderzoeken nu samen de mogelijkheden om inhoud te geven aan de drie genoemde behoeften.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie