Afbeelding
Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Klompenpad voor kinderen geopend in Hoevelaken

31 januari 2022 om 14:12 Activiteiten

HOEVELAKEN Speciaal voor kinderen is er een nieuw Klompenpad in Hoevelaken geopend. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen op ontdekkingstocht op zoek naar dieren, over het Blotevoetenpad en een heuse survivalopdracht doen. 

De drie kilometer lange route begint bij de parkeerplaats Hoevelakense Boslaan in Hoevelaken en is open sinds afgelopen vrijdag. Een Klompenpad Kidsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld en leren bomen herkennen. Het Laaksepad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen. Het vogelkijkscherm en de hangbrug zijn gemaakt door houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout.

DOEBOEKJE Tijdens de route kan ookg gebruik worden gemaakt van een speciaal KIDS-doeboekje, met weetjes en (extra) opdrachten. Het is te downloaden op www.klompenpaden.nl en in de Klompenpaden app. Gedrukte KIDS-doe boekjes zijn te koop bij fietswinkel Beek Bikes. De route is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn infobordjes onderweg. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden.

WENS Het Laaksepad KIDS is een wens van bewoners uit Hoevelaken en voortgekomen uit een bewonersproces. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen.

Klompenpad Laaksrepad Kids is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Nijkerk, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Met speciale dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie