PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Wil van Kooij kaart veiligheid voor blinden aan na verkeerd gelegde geleidestrook in Hoevelaken

Overig
Foto: Wil van Kooij
3 feb. 2022, 13:15
De nieuw aangelegde blindegeleidestrook kwam uit bij een hekje van een hoekhuis en de nieuwe verkeerspaal was op de geleidestrook geplaatst.
De nieuw aangelegde blindegeleidestrook kwam uit bij een hekje van een hoekhuis en de nieuwe verkeerspaal was op de geleidestrook geplaatst.
HOEVELAKEN

Wil van Kooij uit Hoevelaken liep onlangs in het centrum van Hoevelaken, waar momenteel hard gewerkt wordt aan de nieuwe inrichting. Op het kruispunt van de Stoutenburgerlaan en Westerdorpstraat kwam ze op de stoep een nieuw aangelegde blindengeleidestrook tegen, maar die strook eindigde tot haar verbazing bij een hekje van een hoekhuis. ,,Als een visueel gehandicapte of slechtziende persoon deze strook zou volgen, zou diegene eerst over dat hekwerk struikelen en vervolgens tegen de muur van het hoekhuis vallen. De plaats van de nieuwe verkeerspaal op de geleidestrook was ook niet handig, want daar lopen blinden tegenaan”, aldus Van Kooij. Ze waarschuwde onmiddellijk de gemeente. 

Haar zorgen werden direct serieus genomen. Ze heeft een gesprek gehad met proces- en projectleider Peter Bruel, met als resultaat dat er inmiddels een nieuwe strook ligt die, zoals het hoort, uitkomt op het trottoir. 


De aangelegde blindengeleidestrook is direct verplaatst en komt nu uit op het trottoir. Foto: Marion Zuurveen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via: