Afbeelding
Harry Koelewijn

PCOB luidt noodklok over bestuursvacatures

10 januari 2020 om 09:49 Maatschappelijk

NIJKERK Voorzitter Jaap Roele van de protestants christelijke ouderenbond (PCOB) in Nijkerk en Hoevelaken luidt ,,met enige zorg" de noodklok over de vacatures in het bestuur. Als die niet worden vervuld, dreigt op termijn het voortbestaan van de PCOB op het spel te staan.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PCOB woensdag stak Roele zijn zorgen over het gebrek aan aanwas van jonge senioren niet onder stoelen of banken. Momenteel telt de PCOB plaatselijk rond de 600 leden. Roele uitte zich anderzijds bijzonder positief over de inzet en activiteiten van de ouderenbond. Lokaal telt de PCOB mee, zei hij. ,,We hebben structureel overleg met de gemeente, met Sigma, met de Woningstichting (WSN) en andere partners over belangrijke thema's voor ouderen: langer thuis wonen, koopkracht, digitalisering, veiligheid en zingeving." Roele prees de PCOB in Nijkerk en Hoevelaken aan als een ,,enthousiaste en gezellige club met ledenbijeenkomsten, reisjes, kringen over kunst, literatuur en muziek, sport en beweging, nieuwsbrieven en een magazine."

Er komt binnenkort een woonvisie van de gemeente, waaraan de PCOB een steentje heeft bijgedragen. Een ander wapenfeit van de PCOB is deelname aan een intentieverklaring rond kwetsbare ouderen in Nijkerk. Een waar succes noemde Roele de bijeenkomsten 'Niets blijft zoals het was', waar de PCOB senioren samen om de tafel komen om in vertrouwde sfeer te praten over ouder worden in een snel veranderende samenleving. Hij noemde het een teleurstelling dat het niet lukt om deze bijeenkomsten over Nijkerk uit te rollen. ,,Dit initiatief verdient een breder draagvlak."

Na de pauze verzorgden Bernhard Steenwijk en Elza van de Weerdhof de quiz 'Ken je stad en dorp' met foto's van Nijkerk en Hoevelaken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie