Afbeelding
Harry Koelewijn

Repairclub geeft helft van apparaten een langere levensduur

7 januari 2020 om 07:15 Natuur en milieu

NIJKERK De Repairclub Nijkerk kijkt terug op een goed jaar, zowel in Hoevelaken als in Nijkerk, meldt voorzitter van de Repairclub Patrick Burgers. ,,Er zijn ruim 130 apparaten nagekeken en meer dan 50 procent daarvan is weer werkend gemaakt. Dat de eigenaar blij naar huis gaat geeft ons veel voldoening", schrijft hij.

Er komen veel verschillende soorten apparaten binnen die voor de teams van reparateurs best wel eens een uitdaging vormen. ,,We geven tijdens de reparatie uitleg aan de gast, die in de gezellige sfeer wijzer wordt qua techniek, en vaak ook blij naar huis gaat met een werkend apparaat." Voorbeelden van de vele apparaten zijn boormachines, stofzuigers, keukenmachines, lampen,  wekkerradio's, afstandsbedieningen, feestverlichting, klokken, speelgoed en ventilators.

,,We vinden het leuk om technisch bezig te zijn en zo bij te dragen aan langere levensduur van apparaten, voor het milieu én voor de gast die het apparaat liefheeft. Vaak zien we mensen toch best gehecht zijn aan hun apparaat, en komen liever eerst naar ons toe voordat ze het weggooien of klakkeloos een nieuwe kopen."

OOK NAAR NIJKERKERVEEN Tevens is een eerste stap genomen om dit jaar ook een repairclub in het nieuwe dorpshuis in Nijkerkerveen te beginnen. ,,Als we onze plek kunnen vinden en voldoende reparateurs én bezoekers verwachten, gaat het vast lukken,  misschien zelfs al in het vroege voorjaar."

De eerstvolgende bijeenkomst is in Hoevelaken, op 11 januari in De Stuw. ,,De Repairclub verwelkomt graag nieuwe reparateurs en medewerkers voor Nijkerk en straks ook Nijkerkerveen." Op de website www.repairclub.nl wordt uitleg gegeven en staan de openingstijden met foto's van afgelopen reparaties. Vragen zijn welkom via repairclub@xs4all.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie