Honderden belangstellenden genoten van de fototentoonstelling.
Honderden belangstellenden genoten van de fototentoonstelling. Gerrit Steen

Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken druk bezocht

4 januari 2020 om 11:14 Evenementen

HOEVELAKEN - De nieuwjaarsbijeenkomst die vrijdagavond 3 januari werd gehouden in Dorpshuis 'De Stuw' is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers wederom zeer succesvol verlopen. Ruim 400 bezoekers bezochten de bijeenkomst, bewonderden de fototentoonstelling en wensten elkaar gelukkig Nieuwjaar.

Gerrit Steen

Evenals vorige keren werd de bijeenkomst georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake. Een groot aantal inwoners van Hoevelaken, de politieke partijen, de lokale verenigingen en de middenstand gebruikten de gelegenheid om met elkaar herinneringen uit een ver of minder ver verleden op te halen en elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Bij binnenkomst konden de belangstellenden kiezen tussen een kopje koffie of een glas champagne, aangeboden door de Lions Club Hoevelaken.

FOTOTENTOONSTELLING Omdat het in januari 20 jaar geleden is dat de Lions een dergelijke bijeenkomst organiseerde in samenwerking met Historisch Hoeflake, stond de fototentoonstelling van deze stichting dit keer in het teken van twintig jaar fototentoonstellingen. Iedere dinsdagmorgen, het hele jaar door, waren Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler namens de Stichting Historisch Hoeflake bezig geweest met de voorbereiding van de fototentoonstelling. Nagenoeg alle foto's waren door leden van de fotocommissie voorzien van commentaar en zorgden voor veel aah's en oooh's. Het was een groot feest van herkenning voor de bezoekers, die zichtbaar genoten van deze blik in de historie.

HOEVELAKEN HERDENKT 75 JAAR VRIJHEID Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werd ook aandacht besteed aan de festiviteiten die in de eerste zes maanden van het nieuwe jaar in Hoevelaken worden georganiseerd in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding. Zowel landelijk als regionaal wordt daar veel voor georganiseerd. Lions Club Hoevelaken heeft ruim een half jaar geleden het initiatief genomen om de diverse initiatieven in het dorp te bundelen en onder de noemer 'Hoevelaken Herdenkt 75 jaar vrijheid' (HH75) samen te brengen.

De bundeling van krachten blijkt niet alleen een stimulerende werking te hebben, maar voorkomt ook overlap van activiteiten qua onderwerp en tijdstip. De Stichting Historisch Hoevelaken is één van de partijen, die een steentje bijdraagt aan het herdenkingsprogramma. Daarnaast echter ook Amarch, de bibliotheek, Sigma, toneelgezelschap Het Gebeuren, Collage, de Kunstbus, de Kunstroute, The Walter Strang Foundation, de Oranjevereniging, Hartje Hoevelaken, de Eshof, Vrouwen van NU, de Volksuniversiteit, De Stuw en de gemeente Nijkerk. Tijdens de bijeenkomst werd de website onthuld waarop alle activiteiten staan van de festiviteiten omtrent 75 jaar bevrijding in Hoevelaken. De website is gemaakt door Maureen van Goethem.


VERHALENBOOM In het kader van HH75 werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst een Verhalenboom geplaatst. In deze boom zullen verhalen over vrijheid en bevrijding, geschreven door (oud-)inwoners van Hoevelaken, worden opgehangen in transparante bollen. De boom zal de komende maanden ook bij diverse andere gelegenheden geplaatst worden, zodat nog meer verhalen kunnen worden aangeleverd. Leerlingen van het Lodenstein College in Hoevelaken hebben het idee van de Verhalenboom  uitgewerkt en zorgen ook voor de uitvoering. Guus Meijer was de bedenker ervan, hij hing de eerste bol in de Verhalenboom. Hij vertelde onder meer dat de leerlingen van het Lodenstein College er meer dan 100 uren figuurzagen ingestoken hadden: ,,Het is echt een unieke boom geworden!"

HULPDIENST HOEVELAKEN Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werd van Lionszijde ook verslag gedaan van de nog te ondernemen acties ten behoeve van een goed doel, dit clubjaar is dat voor de Stichting Hulpdienst Hoevelaken. Wie door ziekte, een handicap, leeftijd of andere omstandigheden geen beroep kan doen op bestaande hulpinstanties, kan gebruik maken van de zestig vrijwilligers van de hulpdienst. De hulp is bedoeld voor iedereen, die om wat voor reden ook, een helpende hand of een steuntje in de rug nodig heeft.
 

Foto's van de bijeenkomst van dit jaar zijn te vinden op de website van Lions Club Hoevelaken. Foto's van eerdere edities zijn te zien via deze link

Afbeelding
Guus Meijer hing de eerste bol in de Verhalenboom.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie