Bedenker Guus Meijer hing de eerste bol in de verhalenboom.
Bedenker Guus Meijer hing de eerste bol in de verhalenboom. Gerrit Steen

Website 75 jaar vrijheid onthuld op nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken

8 januari 2020 om 12:15 Overig

HOEVELAKEN De nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari in Dorpshuis 'De Stuw' is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers wederom zeer succesvol verlopen. Ruim vierhonderd bezoekers bewonderden de fototentoonstelling en wensten elkaar gelukkig nieuwjaar.

Gerrit Steen

Evenals vorige jaren werd de bijeenkomst georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken en Stichting Historisch Hoeflake. Veel inwoners, politieke partijen, lokale verenigingen en de middenstand namen van de gelegenheid gebruik om met elkaar herinneringen op te halen en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Omdat het in januari twintig jaar geleden is dat de Lions een dergelijke bijeenkomst organiseerde in samenwerking met Historisch Hoeflake, stond de fototentoonstelling van deze stichting in het teken van twintig jaar fototentoonstellingen. Iedere dinsdagmorgen, het hele jaar door, waren Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler namens Stichting Historisch Hoeflake bezig met de voorbereiding van de fototentoonstelling. Nagenoeg alle foto's waren door leden van de fotocommissie voorzien van commentaar. Het was een groot feest van herkenning voor de bezoekers. De foto's zijn ook te zien op www.lc-hoevelaken.nl of www.bijvoet.nl.

75 JAAR Tijdens de bijeenkomst werd ook aandacht besteed aan de festiviteiten die in de eerste zes maanden van het nieuwe jaar in Hoevelaken worden georganiseerd in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding. Lions Club Hoevelaken heeft ruim een half jaar geleden het initiatief genomen om diverse initiatieven in het dorp te bundelen en onder de noemer 'Hoevelaken Herdenkt 75 jaar vrijheid' (HH75) samen te brengen. Stichting Historisch Hoevelaken is één van de partijen, die een steentje bijdraagt aan het herdenkingsprogramma, evenals Amarch, de bibliotheek, Sigma, toneelgezelschap Het Gebeuren, Collage, de Kunstbus, de Kunstroute, The Walter Strang Foundation, de Oranjevereniging, Hartje Hoevelaken, de Eshof, Vrouwen van NU, de Volksuniversiteit, De Stuw en de gemeente Nijkerk. Vrijdagavond werd de website onthuld waarop alle activiteiten staan. De website, gemaakt door Maureen van Goethem, is www.hoevelaken75jaarvrijheid.nl.

VERHALENBOOM In het kader van HH75 werd vrijdagavond ook een verhalenboom geplaatst. In deze boom worden verhalen over vrijheid en bevrijding, geschreven door (oud-)inwoners van Hoevelaken, opgehangen in transparante bollen. Leerlingen van het Lodenstein College in Hoevelaken hebben het idee van de verhalenboom uitgewerkt en zorgen ook voor de uitvoering. Guus Meijer is de bedenker ervan, hij hing de eerste bol in de verhalenboom.

HULPDIENST HOEVELAKEN De Lions Club deed verslag van de nog te ondernemen acties ten behoeve van een goed doel. Dit clubjaar is dat Stichting Hulpdienst Hoevelaken. Wie door ziekte, een handicap, leeftijd of andere omstandigheden geen beroep kan doen op bestaande hulpinstanties, kan gebruikmaken van de zestig vrijwilligers van de hulpdienst.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie