Drama & Avontuur: Vincent Corjanus speelde voor volle bibliotheek Nijkerk

23 oktober 2021 om 14:47 Lokaal Deel je nieuws

Zwolle -  Dichter, zanger en woordkunstenaar Vincent Corjanus was op zondag 17 oktober te gast in de bibliotheek van Nijkerk. Hij gaf daar voor een volle bibliotheek een optreden. 

Vincent Corjanus draait al 10 jaar mee met zijn liedjes en gedichten. Soms groots, rockend en meeslepend en vaak ook klein en kwetsbaar. De afgelopen jaren schreef Corjanus meer dan 800 gedichten en 80 liedjes. Tijdens deze jubileumvoorstelling blikt de jonge kunstenaar terug op de hoogtepunten. Oude liedjes krijgen een nieuw jasje, vergeten gedichten mogen weer even schitteren. ‘We zijn er nog en wij blijven’ en ‘Nog Lang Niet Dood’; vier het leven, tijdens het nieuwe programma van Vincent Corjanus. 

Drama & Avontuur
Op 29 oktober verschijnt zijn nieuwe cd ‘Drama & Avontuur’. Hij speelde een aantal liedjes van deze cd. ‘Drama & Avontuur’ is het langverwachte album van multi-talent Corjanus. De afgelopen jaren nam hij meer dan zestig liedjes op in zijn thuisstudio en op Terschelling. Dit album is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ drukken een harde stempel op zijn generatie. De tijdsgeest wordt gevangen genomen en vrijgelaten. Hoewel de muzikant experimenteert met verschillende muziekstijlen is ‘Drama & Avontuur’ een echte poëziepop-plaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie