Surf Dames behaalt 17e overwinning van het seizoen.

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Afgelopen zaterdag mocht Surf dames 1 weer aantreden voor een partij volleybal in de Slag. Ditmaal tegen Ormi uit Epe. Met het eind van het seizoen in zicht moest Surf scherp zijn om punten te behalen en daarmee de koppositie te behouden.

In de eerst set begonnen Suzanne Brink, Sandra van Ginkel, Tessa van Eijs, Sara van de Pol, Carla Smink en Sonja Zagwijn in de basis. Helaas was de start niet veel belovend, met veel servicefouten en weinig overtuiging in het spel. Er werd een time out genomen door coach Ringers op 7-10 achterstand en deze had het gewenste effect. De service werd aangescherpt en Ormi had hier duidelijk moeite mee. Er werden mooie aanvallen gemaakt en met een lange serie serveerde Tessa van Eijs de set uit: 25-16.

De tweede set begon weer wat zwak aan de kant van Surf en er werd een achterstand opgebouwd. Maar weer wist Ringers het tij te keren door op tijd een time out aan te vragen en de dames goed te stimuleren. Een inhaalslag werd gemaakt en Surf was hiermee terug in de race. De set ging lang gelijk op maar Surf was sterker en wist de set met 25-22 naar zich toe te trekken.

De derde set begon een stuk scherper aan de kant van Surf. Sara van de Pol liet haar aanvalskwaliteiten zien op de diagonaalpositie en Surf bouwde een ruime voorsprong op. Het goede spel werd lang vastgehouden. Toen kwam Ormi echter met een paar mooie services en prikballen waar Surf geen antwoord op had. De spanning sloeg toe waardoor de set weggegeven werd met een stand van 25-23.

Surf was erop gebrand de laatste set wel te winnen en daarmee de wedstrijd af te maken. De opdracht was meer rust in het spel terug te brengen en dit lukte. Het eigen spel werd weer opgepakt en op alle posities werden mooie aanvallen gepresenteerd. Het blok stond goed en Sonja Zagwijn sloeg er nog een paar mooie aanvallen in op de buitenkant. Hiermee won Surf de set met 25-17.

Een nette 3-1 overwinning waarmee vier punten behaald zijn. Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd in Wezep tegen de nummer 9 uit de competitie.