Mooie start motorseizoen

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Bent u er na de winter ook niet helemaal aan toe, aan het nieuwe motorseizoen, te beginnen met het Nijkerks Motortoerspektakel? Wij in ieder geval wel!'' Henk Karelsen, voorzitter van de STIMON, keek zondag 25 maart samen met nog eens 90 andere deelnemers reikhalzend uit naar de openingsrit van het nieuwe jaar.

door Gerrit Steen

,,De lente en het voorjaar mogen wat ons betreft zo snel mogelijk beginnen en daarbij was de openingsrit van zondag een fantastische start met schitterende, zonnige weersomstandigheden. Organisatorisch neemt het bestuur van de Stichting Motortoerisme Nederland (STIMON) in de maanden november t/m februari iets gas terug, wel worden alle maanden van het jaar activiteiten georganiseerd voor motorrijders. Vanaf maart neemt het aantal toertochten weer toe en zondag jl. a.s. vond min of meer de officiële start van het nieuwe motor toerseizoen plaats met het dertiende Nijkerkse Motortoerspektakel.''

Zomertijd

Het inschrijf- en vertrekpunt was, evenals vorige jaren, bij John van de Bunt Motoren, Gildenstraat 13 in Nijkerk. John van de Bunt opende zijn zaak speciaal voor dit evenement. Voorgaande keren namen er altijd ongeveer 100 motorrijders deel aan deze rit en dit jaar was dat niet anders. Jaarlijks wordt hier enthousiast naar uitgekeken. Evenals voorgaande keren werd de rit georganiseerd op de dag dat de zomertijd begint, een betere start van de zomer is voor de doorgewinterde motorrijder dan ook niet denkbaar. De lengte van de rit bedroeg 126 km. en voerde langs de mooiste plekjes van de Veluwe.

Bezemauto

Onderweg was er een koffiestop in Otterlo. De stoet motorrijders reed de rit in één groep en dat blijft een unieke ervaring. Volgens Henk Karelsen is het leuk om jaarlijks zoiets te organiseren: ,,Eén keer per jaar is ook voldoende want het vergt toch nog wel wat om alles organisatorisch naar wens te laten verlopen. Naast een toerleider zijn er diverse toerbegeleiders en voor eventuele pechgevallen sluit een bezemauto de rij. En die is bij garage Huyskes uit Hoevelaken in meer dan goede handen. Gelukkig hoefde Teun Boekhout van garage Huyskes dit jaar niet in actie te komen.''

Fusie

Henk Karelsen: ,,De rit werd 12 jaar geleden voor het eerst georganiseerd vanwege de fusie tussen Hoevelaken en Nijkerk. De deelname hieraan was zo groot en het enthousiasme zo overweldigend dat besloten werd van de rit een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Na de toertocht eindigde de rit uiteindelijk weer bij chinees restaurant Het Oosten in Nijkerk waar voor belangstellenden een heerlijk buffet stond te wachten.'' Motorrijders die meer informatie willen over de STIMON kunnen zich richten tot voorzitter Henk Karelsen, hij is bereikbaar via telefoon 033-2459655.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie