Afbeelding
Arjen Gerritsma

Geen spektakel, wel een punt voor Sparta Nijkerk

1 oktober 2023 om 11:23 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk liet op eigen veld de laatste weken regelmatig soepel lopend voetbal zien en behaalde daarmee veel punten. Zaterdag tegen HSC’21 liep het een stuk stroever en dus minder vermaak. De Nijkerkers hielden wel een punt over aan het duel, doordat Mike Ahrens in de slotfase de 1-1 aantekende.

Er zit nog weinig regelmaat in het spel van de Spartanen, zowel binnen wedstrijden als tussen wedstrijden. Op eigen veld werden de laatste vijf officiële duels gewonnen, maar buitenshuis loopt het nog niet bijzonder succesvol. HSC’21 kwam echter op bezoek in Nijkerk en met het mooie weer erbij gingen de supporters er eens goed voor zitten. Helaas kwamen zij wat bedrogen uit, want zowel Sparta Nijkerk als HSC’21 speelden in de eerste helft rommelig, slordig en het leek wel ook met te weinig energie. De 0-0 ruststand is daarmee eenvoudig te verklaren.

Na de thee zou het beter moeten en dat gebeurde ook wel. Niet heel erg overtuigend, maar er gebeurde in ieder geval meer binnen de lijnen. Niet meteen gunstig voor Sparta Nijkerk, want de gasten uit Haaksbergen namen via Yannik de Vries een 0-1 voorsprong. Met het wedstrijdverloop tot dat moment leek een nederlaag aanstaande voor de Spartanen. Er werd echter gegrepen naar het meest aanvallende concept in het kader van ‘alles-of-niets’. Dit wanhoopsoffensief werd beloond met een raak schot van Mike Ahrens. De Spartanen wilden nog meer, maar er was te weinig tijd om verder te komen dan de 1-1. De beleving en extra inzet in de laatste fase van het duel had wellicht over het gehele duel geholpen aan een beter resultaat. Het gelijke spel was echter voor zowel Sparta Nijkerk als HSC’21 een voldoende beloning voor het spel van zaterdag.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie