Afbeelding
Robert Kreuning

sc Hoevelaken herstelt tegen DEV Doorn

1 oktober 2023 om 10:58 Voetbal

HOEVELAKEN Na de teleurstellende seizoenstart vorige week tegen Renswoude, herstelde Hoevelaken zich zaterdag uitstekend. Op eigen veld werd DEV uit Doorn met 3-1 verslagen, wat een dik verdiende overwinning was.

Vorige week was het wellicht toch allemaal iets te weinig daadkrachtig wat Hoevelaken liet zien, maar zaterdag was daar geen sprake van. Vanaf de eerste balomwenteling drongen de gastheren DEV naar achteren. Het duurde echter tot halverwege de eerste helft totdat dit tot de 1-0 leidde, waarbij Paul Eleveld de gevierde man was. Ook daarna bleef Hoevelaken beter en na een half uur zorgde Joost van den Heuvel voor de 2-0. De stand had op dat moment al hoger kunnen en moeten zijn. De gasten kwamen echter ineens terug tot 2-1 met een beheerste rebound na een vrije trap. Tim Werkhoven leek de spanning in het duel terug te brengen.

Die spanning kwam er echter vrijwel niet, want Hoevelaken was oppermachtig en na ongeveer een uur viel de 3-1 van Joep timmerman en toen leek het duel beslist. DEV kon nooit een echte vuist maken en Hoevelaken bleek toch (te) onzorgvuldig in het afronden van de kansen. De 3-1 overwinning was echter dikverdiend en geeft goed vertrouwen voor de komende weken.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie