Afbeelding
Robert Kreuning

sc Hoevelaken op weg naar top

8 oktober 2022 om 23:01 Voetbal

HOEVELAKEN Na een nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen heeft sc Hoevelaken de weg naar boven gevonden. De winst van vorige week in de streekderby tegen Terschuurse Boys kreeg zaterdag een passend vervolg in Elburg. Hoevelaken stapte daar met een 1-4 overwinning van het veld tegen ESC.

Met name in de eerste helft was Hoevelaken de bovenliggende ploeg en kregen ze veel kansen, in de beginfase vooral voor Daan Vinke en Coen Bos. Het was echter Paul Eleveld die Hoevelaken op 0-1 zette na ruim een kwartier met een bekeken lob. Halverwege de eerste helft volgde de 0-2. Robin Elverding speelde zich knap vrij en legde de bal bij de tweede paal, waar Joeri van den Hoeven ter plaatse was om de bal binnen te werken. Met kansen voor opnieuw Vinke en Bos had de ruststand veel ruimer in het voordeel van Hoevelaken kunnen zijn, maar het was halverwege 0-2.

De thuisploeg ESC nam na de pauze het initiatief en Hoevelaken moest stevig in de verdediging. Toen Thomas Hoogers halverwege de 1-2 aantekende, wist Hoevelaken dat het nog een lastig laatste blok zou worden. ESC hield namelijk het overwicht, al was het aantal echte kansen laag. En toen sloeg Hoevelaken toe in de counter na een hoekschop van ESC. Coen Bos liet de verdedigers achter zich en de doelman kansloos voor de 1-3 en daarmee de beslissing in het duel. In de blessuretijd scoorde ook Daan Vinke nog, zodat het 1-4 werd. Op basis van de tweede helft geflatteerd, maar op basis van de eerste helft logisch. De punten gingen in ieder geval naar Hoevelaken en dat is het meest belangrijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie