Guido de Boer

sc Hoevelaken deelt punten met Terschuurse Boys

9 april 2022 om 22:07 Voetbal

HOEVELAKEN De derby tussen Terschuurse Boys en Hoevelaken eindigde zaterdag broederlijk in het delen van de punten. Nadat sc Hoevelaken eerder deze competitie nog afgetekend won, werd het nu 2-2. Met deze eindstand moet sc Hoevelaken naar onderen blijven kijken om niet in de gevarenzone te belanden.

De eerste helft in Terschuur had bijna net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Voorzichtig spelend en vaak ook slordig kwamen beide ploegen amper in de aanvalslinie. Thomas Vaarkamp en Hans van Essen waren de enigen die in de buurt van een treffer kwamen, maar het spektakel werd bewaard voor de tweede helft.

Daarin nam sc Hoevelaken het voortouw met de 0-1 na tien minuten. Joeri van den Hoeven was trefzeker uit een vrije trap en daarna had sc Hoevelaken het duel redelijk onder controle. Voor Terschuurse Boys werd extra aanvalskracht gebracht om het tij te keren. Twintig minuten voor tijd leidde dit tot de 1-1 van Peter Overeem. Aan wilskracht ontbrak het niet in de derby, maar het leek gelijk te blijven. In de laatste minuut raakte Gerwin Berkhof de bal ongelukkig en deze verdween over Gerben Hilgers in het doel, een welkome 1-2 voor sc Hoevelaken. Toch werd het geen winst, want Terschuurse Boys gaf niet op en Gydo Vos liet het thuispubliek in de blessuretijd juichen met een rake vrije trap. De 2-2 was gezien het spelbeeld terecht, maar wel erg zuur voor sc Hoevelaken. De drie punten waren zo welkom en zeker in de derby tegen Terschuurse Boys. Het werd er eentje, wat toch een fikse domper was.