Archieffoto van derby tussen sc Hoevelaken en Terschuurse Boys in 2019.
Archieffoto van derby tussen sc Hoevelaken en Terschuurse Boys in 2019. Aalt Guliker

Hoevelaken gebruikt polsbandjes tijdens derby tegen Terschuurse Boys

5 november 2021 om 07:00 Voetbal

HOEVELAKEN Zaterdag staat de derby tussen sc Hoevelaken en Terschuurse Boys op het programma in de derde klasse B. Naast de sportieve rivaliteit vooral ook een treffen met gezelligheid. De nieuwe landelijke maatregelen tegen virusverspreiding zorgen voor extra inspanningen aan de kant van Hoevelaken, maar voorzitter Van Vliet blijft optimistisch. ,,Ik hoop dat het zaterdag over voetbal gaat, daar zullen we binnen de mogelijkheden alles aan doen.”

Na de persconferentie van dinsdag leek een mooie derbyzaterdag een enorme organisatorische klus te worden. De plannen van de overheid werden echter enigszins bijgedraaid en Hoevelaken speelt daarop in. ,,Wij volgen de richtlijnen en adviezen binnen onze mogelijkheden, zoals deze zijn afgekondigd. En vanwege de goede band met Terschuurse Boys is niet alleen de wedstrijd belangrijk, maar zeker ook de derde helft.”

POLSBANDJE Hoevelaken heeft een praktische oplossing gevonden, waardoor niet op meerdere plaatsen een controle van de verplichte QR-code nodig is. ,,Er zal zaterdag bij de ingang controle plaatsvinden bij de entree van ons complex. Mensen die ook naar de kantine of kleedgelegenheden willen, krijgen dan een rood polsbandje, zodat we niet steeds en op meerdere plaatsen hoeven te controleren. Met de verwachting dat er tussen de vijfhonderd en duizend mensen op dit duel afkomen, is dit al een hele klus.”

Van Vliet, in het dagelijkse leven zelf werkzaam in een ziekenhuis, baalt wel van de extra maatregelen. ,,Als je op je werk al steeds te maken hebt met allerlei overlast door corona, zou je in het weekend alleen willen genieten van het voetbal. Maar ja, we gaan onze uiterste best doen om alles in goede banen te leiden zaterdag.” Organisatorisch verwacht Van Vliet dat het allemaal gaat lukken. ,,Natuurlijk hoop ik dat sc Hoevelaken wint, maar ik hoop toch vooral op veel gezelligheid. Wedstrijden tegen Terschuurse Boys zijn bijzonder en vooral ook na de wedstrijd onrustig. Met een Brassband en een zanger zorgen we voor wat extra sfeer. Het rode polsbandje past in ieder geval bij beide verenigingen, wellicht een mooi teken van verbondenheid.” 

Extra informatie omtrent de maatregelen bij sc Hoevelaken is te vinden op www.schoevelaken.nl.

Door Rob Schoon

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie