Afbeelding
v.v. Sparta Nijkerk

Slechte seizoenstart Sparta Nijkerk op Urk

20 augustus 2022 om 22:11 Voetbal

NIJKERK De competitie in de Derde divisie is zaterdag weer van start gegaan voor Sparta Nijkerk. Het was echter allerminst een succes, want de Nijkerkers werden met 5-1 van het veld gespeeld door promovendus sv Urk. Een eerste constatering is dat er nog veel werk is te verzetten voor Sparta Nijkerk om mee te doen in de top dit seizoen.

De voorbereiding op het seizoen kende niet al te beste uitslagen, maar toen werd veelal gespeeld tegen ploegen uit de Tweede divisie en was er sprake van inpassen van nieuwe spelers. De eerste competitiewedstrijd van zaterdag op Urk gaf echter weinig reden tot optimisme op korte termijn. De thuisploeg heerste en Sparta Nijkerk oogde onwennig en nog ver verwijderd van de juiste vorm.

De wedstrijd tegen Urk begon nog wel goed met een goede mogelijkheid voor Mark van der Weijden en even later de 0-1 van Frank Heus. Een goede steun in de rug, maar Urk pakte al snel het initiatief. Toen zij voor de tiende minuut de stand alk hadden omgedraaid naar 2-1 door Lucas Nagel en Riekelt Nentjes, was duidelijk dat het een erg zware middag zou worden voor de Spartanen. Urk heerste op het veld en kreeg voldoende kansen om de score uit te bouwen, maar tot aan de rust bleef het 2-1.

Direct na de pauze waren de Urkers wel succesvol via Klaas Romkes en met de 3-1 was de toon voor de tweede helft was gezet. Urk bleef heersen en Sparta Nijkerk kon op geen enkele wijze duidelijk maken dat zij de voorgaande seizoenen om de titel streden. Lucas Tol en Hessel Snoek zorgden uiteindelijk voor de overduidelijke 5-1 eindstand en eigenlijk was dit niet eens geflatteerd. De komende weken is er voldoende werk voor Eric Speelziek met zijn technische staf om met deze selectie een verbetering van het spel voor elkaar te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie