Aalt Guliker

Sparta Nijkerk struikelt over HSV Hoek

16 oktober 2021 om 19:37 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk is zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Nijkerkers konden niet hun favoriete spel op de mat leggen en troffen in HSV Hoek een tegenstander die optimaal profiteerde. De gasten uit Zeeland vertrokken naar huis met een 1-2 overwinning.

Na de bijna perfecte wedstrijd tegen Ter Leede verwachtte het publiek een mooi schouwspel op De Ebbenhorst. Sparta Nijkerk kon het echter niet waarmaken en Steve Schalkwijk zette tot overmaat van ramp de gasten op 0-1. De Nijkerkers probeerden het wel en kreeg diverse mogelijkheden, maar ook Hoek had zomaar met een grotere voorsprong dan 0-1 de rust in kunnen gaan.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, totdat Sparta Nijkerk va banque ging spelen met een naar voren geschoven Janic Makizodila. Er kwamen meer kansen, die overigens niet werden afgerond, terwijl Hoek ook niet wist te profiteren van de extra ruimte. Op het moment dat velen wachten op de gelijkmaker, zorgde Schalkwijk voor de 0-2, wat de hoop voor de Spartanen deed slinken.

De 1-2 van Maurice de Ruiter gaf nog extra energie en nog meer druk, maar de nederlaag bleek onhaalbaar. De eerste nederlaag voor Sparta Nijkerk was een fikse domper, die slechts voor een klein deel werd verzacht door het puntverlies van de directe concurentie.