Als presentator van Studio Europa en Studio Tokio wil Henry Schut proberen om tijdens de programmering 'zo dicht mogelijk bij de sportzomersfeer te komen' die tijdens voorgaande edities zonder corona zo gebruikelijk was.
Als presentator van Studio Europa en Studio Tokio wil Henry Schut proberen om tijdens de programmering 'zo dicht mogelijk bij de sportzomersfeer te komen' die tijdens voorgaande edities zonder corona zo gebruikelijk was. NOS

Henry Schut: ‘We willen proberen zo dicht mogelijk bij sportzomersfeer te komen’

27 mei 2021 om 10:30 Voetbal

NIJKERK Als presentator van Studio Europa en Studio Tokio wil Henry Schut proberen om tijdens de programmering ‘zo dicht mogelijk bij de sportzomersfeer te komen’ die tijdens voorgaande edities zonder corona zo gebruikelijk was. De coronamaatregelen beperken de programma’s enigszins, maar laten naar verwachting volgens Schut toch nog wel veel toe.

Schut zette zijn schreden in de mediawereld bij de lokale omroep in Nijkerk en schopte het tot NOS-presentator. Schut presenteert vanuit Nederland tijdens het EK voetbal afwisselend met Sjoerd van Ramshorst het dagelijkse (na)praatprogramma Studio Europa. Vanwege de coronamaatregelen is de invulling van het programma anders dan anders. ,,We zitten bijvoorbeeld netjes op afstand aan een tafel en niet knus naast elkaar op een bank”, vertelt Schut in gesprek met het ANP. Wel hoopt hij dat er ‘binnen de maatregelen die dan gelden’ publiek aanwezig is tijdens de uitzending. ,,Zo willen we proberen om zo dicht mogelijk bij de sportzomersfeer te komen.”

STUDIO TOKIO Het tweede programma dat Schut presenteert is Studio Tokio tijdens de Olympische Spelen. Ook dit wordt vanuit Nederland gemaakt. Hiervoor wordt een zogenoemde Olympic Experience opgezet in Scheveningen waar de olympische dag met analisten en actuele gasten zoals familieleden van de sporters, kan worden besproken. Tijdens het toernooi worden zij door Dione de Graaff op de dag zelf vast kort geïnterviewd.

De atleten zelf moeten binnen 48 uur weer naar huis en schuiven dan naar verwachting aan om aan tafel verder te vertellen over hun ervaringen in Japan. ,,Het eindgesprek, als het ware, voordat ze op vakantie gaan of stoppen”, zegt Schut. Maar, zo waarschuwt hij, ,,we zijn heel erg afhankelijk van hoe het loopt. Misschien mag Dione daar straks meer of mogen de sporters eerder of later naar huis. Het is op papier zo bedacht, maar het zal in de praktijk vast weer helemaal anders gaan.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie