Nico van den Brom kwam zaterdag niet verder dan een afgekeurde treffer
Nico van den Brom kwam zaterdag niet verder dan een afgekeurde treffer Kees van den Heuvel

Veensche Boys laat het afweten in Zwolle

13 september 2020 om 23:21 Voetbal

NIJKERKERVEEN De volgende bekerronde was al vrijwel zeker en wellicht had dat invloed op het spel van Veensche Boys afgelopen zaterdag. Bij ZAC in Zwolle waren de Boys geen schim van de ploeg die zoveel indruk maakte de afgelopen weken. Het duel eindigde daardoor in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

ZAC vocht voor zijn laatste kans om door te gaan en speelde met veel beleving. Veensche Boys wist daar te weinig vechtlust tegenover te zetten, waardoor de thuisploeg het initiatief nam. Toch kwam Veensche Boys op voorsprong door een fraaie vrije trap van Mohammed Nouri: 0-1. Het leidde echter niet tot de wederopstanding van Veensche Boys. Binnen een half uur kwam ZAC daardoor verdiend op 1-1 via een snel genomen vrije trap van Lex Heimerikx. De schade voor Veensche Boys werd zelfs nog groter voor de pauze, omdat Melle Reuvecamp opstoomde en de 2-1 aantekende. Veensche Boys had in die fase kunnen scoren met enkele goede mogelijkheden, maar de achterstand bij rust was verdiend.

Na de pauze zakte het spelpeil zo mogelijk verder weg en Veensche Boys had moeite om soepele aanvallen op de mat te leggen. Verder dan een afgekeurde treffer van Nico van den Brom kwam Veensche Boys niet en zo verloren de Boys de laatste wedstrijd voor de competitie opening. De volgende bekerronde is echter bereikt en de spelers zijn wakker geschud. Zaterdag tegen ASV Dronten zal het beter moeten om de ambities van Veensche Boys waar te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie