Schooldirecteur Erna Luiten en voetballer Alwin van Domselaar namen deze keer plaats in 't Veense Hart.
Schooldirecteur Erna Luiten en voetballer Alwin van Domselaar namen deze keer plaats in 't Veense Hart. Aalt Guliker

VIDEO: Coronacafe Nijkerkerveen aflevering 3 met Erna Luiten en Alwin van Domselaar

24 juni 2020 om 19:32 Corona

NIJKERKERVEEN De coronacrisis heeft ongekende gevolgen voor ons allemaal. De anderhalvemeter-samenleving is een feit en niemand weet voor hoelang. Iedereen wordt beperkt in zijn of haar vrijheid. In het Coronacafé gaan de 3 Veense dominees Judith Visser, Bartho Versteeg en Leendert van der Sluijs hierover in gesprek met bekende Veenders of Nijkerkers. De uitzending is vanuit Dorpshuis 't Veense Hart in Nijkerkerveen.

School en voetbal in Coronatijd

Erna Luiten, directeur van basisschool De Horizon: ‘Een school stil, dat klopt niet’. Hoe beleef je als schoolleider deze Coronatijd? Het draait om eerlijkheid: ‘Je moet eerlijk zijn, maar de kinderen niet bang maken voor het leven. Het leven heeft heel veel moois, je mag ook leren genieten van alledaagse dingen’.

Alwin van Domselaar speelt in het eerste elftal van Veensche Boys. Hij  geeft supporters hoop voor volgend seizoen omdat het woord ‘kampioenschap’ valt. Zijn vader lag wekenlang met Corona op het IC. Hoewel hij meestal vertrouwen bleef houden, geeft hij eerlijk toe: ‘Er komt zoveel op je af, het vreet aan je.’ Een openhartig gesprek over voetbal en Corona.

Uiteraard klinkt er in het Coronacafé ook muziek. Gitarist Gert van der Schuur neemt elke aflevering een gastmuzikant mee. Deze keer kunt u kijken en luisteren naar Steven Saif uit Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie