Afbeelding
Kees van den Heuvel

Winst voor weinig overtuigend Veensche Boys

7 maart 2020 om 18:39 Voetbal

NIJKERKERVEEN De winst is binnen voor Veensche Boys. Maar de manier waarop de ploeg uit Nijkerkerveen tegen FC Dinxperlo speelde, stemde weinigen tevreden. Het werd 2-0 en één van de enige positieve punten was dat De Blauwe Helden geen tegengoal kregen, aldus trainer Erik Assink. Nico van den Brom scoorde uit een vroege penalty en Tom van Donselaar kopte de tweede bal raak, in de laatste twee minuten van de wedstrijd.

door Kees van den Heuvel

De eerste helft was nog wel om aan te zien. Veensche Boys speelde met pressie en dat had gelijk resultaat. De scheidsrechter kende in de vijfde minuut een penalty toe, na een weinig slimme overtreding op Nico van de Brom. Diezelfde Van den Brom benutte de pingel en het wachten was op een vergroting van de marge. Ondanks diverse kansen voor Rody Buitenhuis en zijn neef Julian, viel deze maar niet. Dinxperlo won aan zelfvertrouwen en gaandeweg deelde de ploeg uit de Duitse grensstreek wat plaagstootjes uit. Gelukkig stond doelman Wessel Kroon paraat.

In de tweede helft verdween het lentezonnetje en daarmee ook het frisse spel van Veensche Boys. De ploeg verloor aan scherpte en kwam ook niet meer vaak voor de goal van de tegenstander. Een scenario doemde op dat Veensche Boys (onterecht) alsnog de bietenbrug op ging. Zover liet Tom van Donselaar het echter niet komen. Invaller Menno van der Woude, die vorige week al een hattrick maakte tegen Hoevelaken, gaf goed voor, waarna Van Donselaar alleen nog maar eenvoudig hoefde in te koppen. En daarmee was ook de eindstand bepaald.

Veensche Boys speelt volgende week tegen Unicum. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie