Frank Heus was goed op dreef tegen Lisse en scoorde twee doelpunten
Frank Heus was goed op dreef tegen Lisse en scoorde twee doelpunten Nijkerkerveen.org

Volle buit voor Sparta NIjkerk

8 september 2019 om 10:20 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk win zaterdag met 4-1 tegen FC Lisse en dat betekende de derde overwinning in het nog prille seizoen. Voor degenen die zich, voorafgaand aan het seizoen, afvroegen of de Nijkerkers wat te zoeken hebben in de derde divisie, is het antwoord vooralsnog 'JA'.

Het thuisduel tegen het nog puntloze Lisse was aanvankelijk redelijk in evenwicht met een iets sterker Sparta Nijkerk, zonder dat dit veel gevaar opleverde. Na een half uur werd wel ineens een gaatje geslagen. Eerst kon Frank Heus vrij doorlopen naar het doel (1-0) en even later werd Jesse Buitenhuis gevloerd en de strafschop benut door Justin van Groen (2-0). Het leek toen dat de Nijkerkers een versnelling terugschakelden, wat druk opleverde van FC Lisse en ook de aansluitingstreffer van Rik Vermeulen. Met de 2-1 ruststand was het afwachten wat beide ploegen in de tweede helft zouden laten zien.

Dat werd al snel duidelijk en het was Sparta Nijkerk die de lakens uitdeelde. Frank Heus veroverde de bal na vijf minuten, frommelde zich door de defensie en schoot prachtig de 3-1 binnen. Daarmee was Lisse nog niet definitief verslagen, maar dat hadden de Spartanen daarna ruimschoots kunnen doen. Er volgden vele kansen, werden diverse ballen van de lijn gehaald, totdat Gilbrano Plet halverwege de tweede helft de 4-1 aantekende.

Het was een prima duel van Sparta Nijkerk, waar Lisse, met name in de tweede helft, bij tijd en wijle omver werd gespeeld. De 4-1 overwinning betekent dat Sparta Nijkerk na drie competitieduels nog zonder puntverlies is en dat had lang niet iedereen verwacht van het debuut in de derde divisie.