NSC-er Yordi Grovenstein hield de defensie van asv De Dijk goed bezig
NSC-er Yordi Grovenstein hield de defensie van asv De Dijk goed bezig Aalt Guliker

NSC start in Hoofdklasse met winst

1 september 2019 om 09:46 Voetbal

NIJKERK De rentree van NSC in de Hoofdklasse is zaterdag goed gestart. Tegen asv De Dijk was het een lastigere wedstrijd dan de 3-0 eindstand doet vermoeden. Maar de punten blijven in Nijkerk en dat is het belangrijkste.

Behalve NSC was het ook voor tegenstander asv De Dijk het eerste duel in de Hoofdklasse. De ploeg uit Amsterdam kwam vorig seizoen immers nog uit in de derde divisie. Met een sterk verjongde selectie proberen de Amsterdammers het in de Hoofdklasse beter te doen. De selectie van NSC is beter en breder dit seizoen en van de aanwinsten verschenen Desmond Sturing en Renee Troost binnen de lijnen; de rest van de ploeg was zoals vorig seizoen is afgesloten.

In het eerste deel van de wedstrijd golfde het spel op en neer met wat meer dreiging va de gasten. NSC kreeg echter ook goede kansen, bijvoorbeeld een vrije kopkans van Mark Fennebeumer in de handen van de keeper. Het tempo lag hoog van beide ploegen, wat in de warme omstandigheden veel energie kostte. Gaandeweg werd NSC de wat betere ploeg en was het wachten op een treffer. asv De Dijk hield echter de defensie dicht, zodat het halverwege de wedstrijd 0-0 was.

Doelpunten vielen wel in de tweede helft. Nadat asv De Dijk een grote mogelijkheid had laten liggen zette Mark Fennebeumer de thuisploeg aan de leiding. Enkele minuten later zorgde Fennebeumer meteen voor de 2-0 voor NSC met een prachtige lob over de doelman van afstand. Daarmee was de spanning grotendeels uit het duel, al probeerde asv De Dijk nog wel terug te komen. Yordi Grovenstein maakte echter aan alle 'onzekerheid' een einde door de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.