archieffoto
archieffoto ANP

Donny van de Beek met Ajax in Champions League

Voetbal

AMSTERDAM/NIJKERKERVEEN Dankzij een 2-0 winst op APOEL Nicosia speelt Ajax ook dit seizoen in de Champions League. De overwinning was voldoende na de 0-0 van vorige week in Cyprus. Donny van de Beek uit Nijkerkerveen kwam vanwege een blessure niet in actie.

De zege op APOEL is minimaal goed voor 40 miljoen euro, waardoor Ajax in eigen land in financieel opzicht nog verder wegloopt van de concurrentie. De loting voor de poulefase is vandaag om 18.00 uur in het Grimaldi Forum in Monaco.

Op aangeven van Ziyech maakte Álvarez woensdagavond vlak voor rust de belangrijke 1-0. Nadat in de openingsfase van de tweede helft een treffer van Huntelaar na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd afgekeurd, viel de bevrijdende 2-0 tien minuten voor tijd. De treffer kwam op naam van Tadic.

Marc Overmars, technisch directeur van Ajax, heeft woensdag in gesprek met het Spaanse medium SER Catalunya gezegd dat Van de Beek dit seizoen blijft voetballen bij de landskampioen uit Amsterdam en (voorlopig) dus niet vertrekt.

advertentie