Afbeelding
Fabian Boot

ADonny

Lokaal/Column

Dorpsjongen Donny van de Beek uut 't Veen stond verleden week in de (inter)nationale sportschijnwerpers, hij haalde zelfs de voorpagina van deze krant met een grote foto. Dit alles omdat hij in Londen met Ajax de winnende treffer tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions Leage had gescoord en als Man of the Match een 9 scoorde, het hoogste cijfer dat gegeven werd. Het AD pakte groots uit, het beste jongetje van de Ajaxklas stond met een halve paginafoto, juichend na het doelpunt, op de voorpagina met de kop 'Ajax zet een reuzenstap'.

Op de voorpagina van het katern ADSportwereld stond hij zelfs met een hele paginafoto, weer juichend, maar nu vanuit een ander standpunt met de kop 'Finale in zicht' . En alsof dat niet genoeg was, stonden er ook twee foto's van Donny bij het wedstrijdverslag van Daniël Dwarswaard. Daniël schreef: ,,Wonderlijk is het om te kijken naar Donny van de Beek. De manier waarop hij na de winterstop voetbalt, is indrukwekkend. De vleesgeworden allrounder van Ajax. Onvermoeibaar en altijd op de juiste plek." Zelf zei Donny: ,,Het is te hopen dat dit genoeg is voor de finale, maar het wordt volgende week (vanavond) nog een hele pittige wedstrijd." Gekscherend noemde ik deze uitgave van het (Rotterdamse) Algemeen Dagblad 'ADonny'.

Afgelopen weekend deed het AD er nog een schep bovenop met een overzichtsartikel van twee volle pagina's getiteld 'Het sprookje van Donny van de Beek'. Journalist Tonny van der Mee reisde af naar Nijkerkerveen en sprak met mensen van Veensche Boys. Zeker waard te lezen, dus als u het AD niet heeft, even de papierbak doorzoeken. Voor deze column citeer ik: ,,Donny is gewoon Donny. Een kind van Nijkerkerveen. Nuchter en bescheiden. Als op de kleuterschool wordt gevraagd wat hij later wil worden antwoordt Donny 'Kippenboer of profvoetballer'. Donny heeft op jonge leeftijd grote klappen gekregen. Dat vormt hem ook. Kijk hoe hij in het leven staat. Donny is altijd dezelfde gebleven. Echt een dorpsjongen… Donny heeft een rood-wit Ajaxhart waar blauw bloed van Veensche Boys doorheen stroomt…voor Donny blijft Nijkerkerveen altijd zijn basis. Wonen in de stad trekt hem niet."

Dat gaat nog wat worden als Real Madrid 80 miljoen gaat bieden…

Theo Zuurman

advertentie