Afbeelding
Aalt Guliker

NSC pakt punt tegen DTS’35

17 maart 2024 om 09:27 Voetbal

NIJKERK De gehoopte driepunter werd niet behaald, maar NSC kwam zaterdag goed voor de dag tegen DTS’35. De tegenstander, nog strijdend in de top, werd goed bestreden, maar de complete beloning bleef uit. De 1-1 betekent in ieder geval weer eens een punt, na acht verliespartijen, en wellicht een opstap richting nacompetitievoetbal.

door Rob Schoon

Het wordt nog een grote klus voor de Nijkerkers om rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse te omzeilen. Er gaan immers twee ploegen rechtstreeks en drie ploegen erboven spelen in een nacompetitie. Voor NSC is het vooralsnog zaak om die nacompetitie te halen, want het gat naar volledige handhaving is te groot. Van die opdracht lijken de spelers zich doordrongen, want vanaf het beginsignaal werd zaterdag het duel aangegaan met DTS’35. De gasten kregen weinig ruimte en er waren heel veel duels, maar helaas leidde het ook tot weinig spektakel voor beide doelen. Toch was het een boeiend schouwspel op De Burcht.

In de tweede helft nam DTS’35 wat meer het initiatief, wat verwacht mocht worden van een team dat strijd in de top van de eerste klasse. En omdat het NSC niet meezit dit seizoen, belandde de bal al binnen tien minuten achter doelman Gerben Hilgers. De 0-1 betekende dat NSC mee risico moest nemen, maar dat leverde ook meer ruimte op voor DTS’35. De verdiende gelijkmaker viel toch nog een kwartier voor tijd uit een strafschop. Arslan Gümüs wist vanaf de stip onberispelijk de 1-1 aan te tekenen. Hoewel beide ploegen meer wilden en daarvoor gingen, bleef deze stand ongewijzigd. Eigenlijk een eindstand waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie