Afbeelding
Aalt Guliker

NSC in slotfase ten onder

1 oktober 2023 om 10:59 Voetbal

NIJKERK NSC speelde zaterdag op de eigen Burcht de tweede competitiewedstrijd tegen DUNO Doorwerth. In een duel waar NSC wel kansen kreeg, leek het in een gelijkspel te eindigen, totdat de gasten in de slotfase alsnog de winst grepen: 1-2.

Na een toch wisselvallige voorbereiding en bekerpoule was NSC vorige week uitstekend gestart met winst in en tegen Bennekom. Tegen DUNO uit Doorwerth wilden ze die lijn graag doortrekken. Waar NSC een licht veldoverwicht had en ook de betere mogelijkheden, was het DUNO dat na een half uur de leiding nam via Kane Keizer. Gelukkig kreeg NSC nog de beloning voor het spel voor de pauze. Nadat Arslan Gümüs was gestuit binnen de beruchte lijnen, benutte hij zelf de strafschop voor de 1-1.

In de tweede helft bleef het spannend en kon het duel beide kanten opvallen. Geen van beide ploegen had echt een dusdanig overwicht dat een overwinning zou rechtvaardigen. Maar er kwam toch een winnaar, want in de slotminuut kregen de gasten een strafschop. Kadir Elarslan wist wel raad met deze mogelijkheid en zorgde er met de 1-2 voor dat NSC op eigen veld zonder punten achterbleef.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie