Hoevelaken door na thriller

3 juni 2018 om 00:05 Sport/sport

HOEVELAKEN Hoevelaken heeft ten koste van Veenendaal de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Na een 1-1 eindstand, werd Sjoerd Kloppenburg de held van Hoevelaken door de beslissende strafschop te stoppen.

Veenendaal had grote delen van het duel het betere van het spel, maar Hoevelaken probeerde in de counter ook gevaar te stichten. Doelman Sjoerd Kloppenburg hield zijn team goed in de race en vervolgens was het broer Patrick die vlak voor rust de 0-1 scoorde. Lang duurde die voorsprong echter niet, want halverwege het duel was het 1-1 door de gelijkmaker van Vincent van de Weerdhof.

Na de thee bleef Veenendaal aandringen en er volgden enkele zeer gevaarlijke momenten voor het doel van Hoevelaken. In de slotfase van de reguliere speeltijd had Hoevelaken de winst echter voor het grijpen. Rudy Baalman leek de beslissing te forceren, maar zijn inzet verdween miraculeus op de lat. Dezelfde Baalamn schoot enkele minuten later in kansrijke positie in het zijnet.

De daarop volgende verlenging was spannend, maar erg veel gebeurde er niet meer voor de doelen en na 120 minuten strijden moesten strafschoppen de beslissing brengen. Kloppenburg werd de gevierde man aan de kant van Hoevelaken door de inzet van Sander van de Laan prachtig te stoppen. Hoevelaken won daardoor, wellicht niet eens helemaal verdiend, maar dat is minder belangrijk dan de winst.

Zaterdag moet Hoevelaken aantreden tegen tweedeklasser OWIOS in Oldebroek. Weer een lastige opgave, maar om te promoveren moet opnieuw gewonnen worden. Hoe dat gebeurt, is niet belangrijk, want nu telt alleen de winst.