Afbeelding
Aalt Guliker

NSC pakt nuttige overwinning tegen HZVV

9 oktober 2021 om 20:22 Voetbal

NIJKERK NSC heeft tot nu toe een seizoen met pieken en dalen. Zaterdag was er weer een piek tegen HZVV qua resultaat. Het in het algemeen gelijkwaardige duel werd beslist door een prachtige doeltreffende vrije trap van Yannick Cornelisz waardoor NSC met 1-0 won. Voetballend waren de beide ploegen goed aan elkaar gewaagd, waarbij er voor beide doelen mogelijkheden ontstonden om de score te openen. Voor NSC was Mo Ajiach er het meest dichtbij toen hij alleen voor de Hoogeveense doelman verscheen. Tot een treffer kwam het niet, omdat Ajiach de bal niet voldoende raakte.

In de tweede helft kwam NSC gaandeweg steeds vaker op de helft van HZVV en waren ze nadrukkelijk op zoek naar de winst. Twintig minuten voor tijd werd de behendige Ajiach gestuit. De vrije trap die volgde werd prima binnen gekruld door de specialist Cornelisz: 1-0. Voor HZVV was dit het sein om alle zeilen bij te zetten en NSC onder druk te zetten. Tot grote kansen leidde dit echter niet en ook NSC kon niet profiteren van de extra ruimte in de aanval. Bij NSC maalde daar echter niemand om, want toen er werd afgefloten stond nog steeds de 1-0 op het scorebord. Een prima resultaat voor de NSC-ers, die daarmee aansluiting hebben in de middenmoot van de Hoofdklasse.