Roelof Strikwerda (3), verdediger van Flevo Boys, probeert de bal af te nemen van Timo Schefczyk EJHPhotography.com

NSC Nijkerk verliest bij Flevo Boys het duel om de aansluiting

19 september 2021 om 01:09 Sport Deel je nieuws

In een zonnig en sfeervol Sportpark Ervenbos heeft NSC Nijkerk in het duel met Flevo Boys de aansluiting met het linker rijtje verloren. De gastheren uit Emmeloord wonnen met 3-0 ook de drie punten waarom gestreden werd.

Al vanaf het allereerste begin zat de club uit Emmeloord bovenop de spelers van coach John Kamphuis, van NSC Nijkerk. De Nijkerkers konden maar moeilijk onder de druk uitkomen, en wanneer ze naar voren kwamen was er geen kracht meer voor een goede aanval. Met wat lange ballen probeerden NSC zijn aanvallers in stelling te brengen, maar de Emmeloordse verdediging had dit snel door en hielden de Nijkerkers goed van hun doel af. Na 22 minuten spelen was de eerste tegenslag een feit. Na slordig balverlies kon aanvaller Johan Tiems raakschieten, en bracht daarmee zijn club op een 1-0 voorsprong. In het verloop van de eerste helft kon NSC geen vuist maken tegen de Flevo Boys, maar ook vanuit hun kwam geen echte dreiging meer.

Wat er tijdens de pauze is besproken zullen we nooit weten, maar dat NSC Nijkerk beter uit de startblokken schoot is een feit. Met meer lef en strijd kwamen de Nijkerkers wat meer aan de bal en op de helft van de tegenstander. Het creëren van grote kansen liet NSC echter achterwege en door de pressing liet NSC wel veel ruimte in hun rug. Flevo Boys maakte hier goed gebruik van door hun snelle middenvelder, Younes El Ghamarti, in stelling te brengen. Hij kwam door zijn snelheid in de 64ste minuut tegenover keeper Velanas te staan en ronde prachtig af voor de 2-0. NSC Nijkerk liet het koppie nog niet hangen en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Kort na de 2-0 leek het erop dat het zou gaan lukken toen Yannick Cornelisz binnen de 16 meter neergehaald werd. Helaas voor de Nijkerkse equipe wilde scheidsrechter Joshua Kuipers, welke verder een prima wedstrijd floot, niets weten van een penalty en kon NSC de situatie niet meer keren.

In de laatste minuut van de wedstrijd gaf NSC ook nog de 3-0 weg, maar dat maakte voor het eindresultaat niets meer uit. Door het verlies staat de Nijkerkse ploeg op een 14de plek, en moet het volgende week thuis tegen SDC Putten (15de plaats) hard aan de slag om van de onderkant weg te komen.

Younes El Ghamarti (16), middenvelder van Flevo Boys, juicht na het maken van de 2-0 in de 63ste minuut tijdens de vierde competitiewedstrijd tussen Flevo Boys Emmeloord en NSC Nijkerk
Yannick Cornelisz (15), middenvelder van NSC Nijkerk, wordt neergelegd binnen de 16 meter maar krijgt geen strafschop van scheidsrechter Joshua Kuipers,
Yume Ramos (9), aanvaller van Flevo Boys, viert zijn doelpunt (3-0) met zijn team in de 89ste minuut van de vierde competitiewedstrijd tussen Flevo Boys Emmeloord en NSC Nijkerk op Sportpark Ervenbos.