Lourensz heeft Wesselink blijkbaar geraakt in zijn doortocht richting het doel van NSC
Lourensz heeft Wesselink blijkbaar geraakt in zijn doortocht richting het doel van NSC Aalt Guliker

NSC verliest van DETO bij seizoensopening: 0-2

Voetbal

NIJKERK Zaterdag startte voor NSC de nieuwe competitie in de Hoofdklasse. Heel succesvol werd het niet, want op de eigen Burcht moesten de blauwgelen een 0-2 nederlaag slikken. Na een sterke start van NSC, nam DETO het initiatief en scoorde tweemaal. NSC wist er te weinig tegenin te brengen om alsnog één of drie punten aan het duel over te houden.

Vanaf het beginsignaal was er NSC veel aan gelegen om meteen afstand te nemen van DETO. Eyup Termelez kreeg in die fase een goede mogelijkheid, maar zijn schot was niet hard genoeg om doelman Roberto Stopel in verlegenheid te brengen. Na een kwartier kwam DETO meer opzetten en moest NSC verdedigend aan de bak. Nadat Ferdi ter Avest de paal al had geraakt met een strak schot, stuurde hij na een half uur Coplan Soumaoro diep. Hij wist met deze bal wel raad en passeerde NSC-doelman Theodoros Velanas: 0-1. NSC bleef het moeilijk houden en op slag van rust werd de opgave nog lastiger. Dean Lourensz stuitte Kai Wesselink die richting het doel stoomde en scheidsrechter Stevens toonde hem de rode kaart. Het leed werd nog groter, omdat Tim Pothast de vrije trap prachtig inschoot. 0-2 bij rust en een man minder, dat was geen gunstig vooruitzicht voor NSC.

Een echt aanvalsplan was moeilijk en dus ging NSC compact spelen en loeren op de tegenaanval. Ondanks dat DETO moeite had met de speelwijze van NSC, kwamen de gasten ook niet echt in gevaar. De Vriezenveners probeerden het vooral van afstand en gingen niet overdreven op zoek naar een extra treffer, omdat de voorsprong vrij comfortabel was. Aanvallend kon NSC te weinig brengen, ondanks enkele wissels, om het duel nog echt spannend te maken en zo werd de ruststand van 0-2 tevens de eindstand.

Volgende week tegen ASV De Dijk in Amsterdam zal NSC trachten de eerste punt(en) binnen te slepen. De Amsterdammers wonnen zaterdag met 0-1 bij Buitenpost en daarmee zijn de ze beter gestart dan de Nijkerkers. 

Scheidsrechter Stevens grijpt naar de rode kaart voor Lourensz
Soumaoro schiet de 0-1 onberispelijk langs Velanas
advertentie