Boeiende topper eindigt in 4-4; WHC kampioen

5 mei 2018 om 20:52 Sport/sport Deel je nieuws

Schitterend weer, een fraai veld, veel toeschouwers, Sharissa Barends als Leeuwin van de Week en een tegenstander die bij winst of een gelijkspel kampioen kon worden. Dat waren de ingrediënten voor de wedstrijd van Sparta Nijkerk VR1 tegen koploper WHC VR1. Het werd een spektakelstuk.

Sparta Nijkerk begon fantastisch; het zette WHC maximaal onder druk en binnen 10 minuten stond het met 2-0 voor. De eerste goal was een juweeltje; Cynthia van den Bor schoot de bal van 20 meter schitterend in de kruising. Twee minuten later prikte Eline Tingen de 2-0 binnen. Christianne van Bloemendaal kreeg vervolgens de kans op 3-0, maar schoot net naast.

Door een knullig eigen doelpunt kwam WHC in de 13e minuut terug in de wedstrijd. Kataline Hiensch kreeg even later de kans om de marge weer op 2 te zetten, maar haar kopbal verdween net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Nog geen minuut later werd balverlies van de Spartanen genadeloos afgestraft door WHC en stond het ineens weer gelijk. WHC liet zien niet voor niets bovenaan te staan en combineerde vrij makkelijk door de Sparta verdediging, die iets te veel ruimte weg gaf. Dit leverde ze voor de rust nog 2 doelpunten op, zodat de kleedkamer werd opgezocht met een 2-4 ruststand.

Sparta Nijkerk was niet van plan zich hierbij neer te leggen en begon de tweede helft weer vol energie. Het zat fel op de bal, speelde compacter en gaf WHC geen gelegenheid meer om gevaarlijk te worden.

In de 59e minuut scoorde Sara Groters de aansluitingstreffer door een perfect genomen corner van Cynthia van den Bor simpel binnen te lopen. 2 minuten later was daar al de gelijkmaker; Christianne van Bloemendaal stond plotseling vrij voor de WHC keepster en faalde niet.

4-4 met nog een half uur te spelen! Dat smaakte naar meer en zou zeker op basis van de 2e helft ook verdiend zijn geweest, maar WHC hield stand en kon de champagneflessen opentrekken. Zij zijn de verdiende kampioen, omdat ze het hele seizoen bovenaan gestaan hebben en hun wedstrijden over het algemeen vrij makkelijk in winst wisten om te zetten.  Sparta Nijkerk heeft vandaag laten zien dat het niet onder hoeft te doen, maar is nog te wisselvallig, waardoor het te veel punten heeft laten liggen om serieus mee te doen voor de titel.

Volgende week zaterdag 12 mei opnieuw een thuiswedstrijd voor Sparta Nijkerk VR1. Het speelt dan om 12:30 uur tegen Dronten VR1.