'Sta bouw op weiland niet toe'

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Bewoners van de Colenbranderstraat doen in een brief aan de gemeenteraad een laatste oproep om niet in te stemmen met de bouwplannen voor het weiland aan die straat. Volgens de bewoners is er niets gedaan met hun suggesties voor verbetering van het plan.

door Henk Brinkman

De gemeenteraad moet donderdag 31 oktober een besluit nemen over het bestemmingsplan dat voorziet in de bouw van 2-onder-1-kapwoningen, seniorenwoningen een bedrijfsruimte op het weiland aan de Colenbranderstraat. Bewoners van deze straat verzetten zich tegen de bouwplannen. Wat hen vooral steekt is dat er nauwelijks naar hen is geluisterd. Tijdens de voorbespreking in de commissie lieten woordvoerders van alle partijen weten, dat hun fracties mogelijk wel instemmen met het plan, maar met fikse tegenzin. Die tegenzin werd vooral veroorzaakt door de communicatie (of het gebrek daaraan) tussen projectontwikkelaar Lithos en de bewoners.

In de brief die de bewoners naar de raadsleden hebben gestuurd melden zij een gesprek te hebben gehad met Hans Jung, maar beklagen zich over het feit dat de vragen vervolgens werden beantwoord door een andere vertegenwoordiger van Lithos, Jeroen Sinoo. Ook hekelen zij het feit dat de brief die door de projectontwikkelaar naar de raad is gestuurd, niet ook aan hen is verstuurd. Ook hebben zij geen detailtekeningen ontvangen, die hen waren toegezegd.

In het gesprek hebben bewoners voorgesteld de inrit van het plangebied te verplaatsen van de Colenbranderstraat naar de Volharding. Alle gespreksdeelnemers, inclusief wethouder René Windhouwer, zouden voorstander zijn van een onderzoek daarnaar. Maar uit de beantwoording blijkt dat er geen onderzoek naar zal worden gedaan, omdat het niet binnen de randvoorwaarden zou vallen.

De bewoners concluderen dat er op alle fronten slecht wordt gecommuniceerd. Tussen projectontwikkelaar en bewoners, tussen projectontwikkelaar en gemeente en tussen medewerkers van de projectontwikkelaar onderling.

Bewoners vragen de raad om nu niet in te stemmen met het plan, zolang niet alles is geprobeerd om tot overeenstemming te komen.

Lees de brief elders op deze site.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie