Starters laten zich voorlichten in café

23 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In Eetcafé Princesse was het afgelopen week druk. De horecagelegenheid was het decor van het eerste Starterscafé Nijkerk, het beginpunt voor de startende huizenkoper. Woon Stichting Nijkerk (WSN), de gemeente en de Stichting Starter hebben bewust gekozen voor een laagdrempelige locatie waar een aspirant woningzoeker op informele wijze zijn of haar vragen kon stellen aan specialisten op het gebied van woningaanbod, notariaat en speciale financieringsregelingen waaronder de Starters Renteregeling en de starterslening.

,,Ondanks zomerse temperaturen van 26 graden, is dit Starterscafé met 90 bezoekers bijzonder goed bezocht", aldus Saska Waciuri van Woningstichting Nijkerk (WSN). ,,Het is bovendien iets nieuws in Nijkerk om starters niet op het kantoor van de makelaar, woningcorporatie, gemeente of notaris, maar op een laagdrempelige locatie te voorzien van informatie. Starters hebben op dit moment gewoonweg veel vragen, vooral over de financiering van een eerste koopwoning."

Het bijzondere aan deze avond was, volgens de initiatiefnemers, vooral het directe contact met de starters. De experts hadden de tijd om één op één mensen te woord te staan en hun persoonlijke vragen direct te beantwoorden.

Mensen die het Starterscafé hebben gemist, kunnen contact opnemen via info@stichtingstarter.nl of de site van stichtingstarter.nl in de gaten houden, hier worden de data voor komende Starterscafés in de regio op vermeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie