Happy Feet & Body: complete voetzorg

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Haar naam is Suzanne van Steeg is 23 jaar, is woonachtig in Nijkerk en sinds oktober 2007 heeft zij haar eigen schoonheidssalon in de Nijkerkse binnenstad. Happy Feet & Body opende de deuren twee jaar geleden achterin kapperszaak ‘Looks for you’.

door Maureen van Goethem

In de afgelopen twee jaar heeft zij bepaald niet stil gezeten. Na de middelbare school heeft zij de tweejarige opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Daar was zij zo enthousiast over, dat ze verder is gaan studeren met onder meer de basisopleiding pedicure, de voetverzorging voor Diabetische Voet, de voetverzorging voor reumatische voet, de workshops ‘Richtlijnen’ en ‘Code van het voetverzorgingbedrijf’.

,,Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.” Maar dat is nog niet alles; binnenkort staat er weer een nieuwe cursus op stapel. Al met al is Suzanne een vrouw die weet wat ze wil en daar ook alles voor wil doen.

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed kunnen gaan functioneren. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen.,,Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat die professionele hulp en verzorging te verlenen.”

Reumatische klachten

Voor iemand met reumatische klachten is het ook noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Pijn is meestal de belangrijkste klacht. Daarnaast zijn vermoeidheid, brandende voeten, stijfheid en zwelling de belangrijkste klachten. ,,Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven. Mensen met diabetes of reuma kunnen bij mij komen op een verwijzing van de huisarts. Deze behandelingen worden door de ziektekostenverzekering vergoed. Indien gewenst is een behandeling bij u thuis ook mogelijk.”

Het doel van Suzanne is een compleet verwenpakket voor de mensen te maken. Voor een schoonheidsbehandeling, (Thaise) massage, hotstone massage, kruidenstempel massage, manicure en make-up kunt u dus bij haar terecht.

u Happy Feet & Body, Langestraat 4, Nijkerk. Tel. 06-13160348. Voor meer informatie kunt u kijken op www.happyfeetandbody.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie